Αχαϊα

Σε δημοπράτηση η υπογειοποίηση των καλωδίων μεταφοράς ηλεκτρισμού των γραμμών Λάδων-Πάτρα και Πάτρα-Πύργος

Σε δημοπράτηση βγήκε το έργο προμήθειας και υπογειοποίησης των καλωδίων μεταφοράς ηλεκτρισμού στην περιοχή της Πάτρας.

Σε δημοπράτηση βγήκε το έργο προμήθειας και υπογειοποίησης των καλωδίων μεταφοράς ηλεκτρισμού στην περιοχή της Πάτρας.

Αναθέτουσα Αρχή του έργου είναι ο ΑΔΜΗΕ. Το έργο χωρίζεται σε δύο τμήματα: το πρώτο είναι υπογειοποίηση των γραμμών Λάδων-Πάτρα και Πάτρα-Πύργος στην περιοχή Μεσσάτιδας.

Το κόστος του έργου εκτιμήθηκε σε ποσό με ΦΠΑ 14,88 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 12 εκατ. ευρώ). Η δημοπράτηση θα πραγματοποιηθεί στις 8 Νοεμβρίου και την ίδια ημέρα θα διεξαχθεί και η αποσφράγιση των προσφορών για την ανάδειξη του μειοδότη.

Η διάρκεια των έργων του πρώτου τμήματος εκτιμήθηκε σε 16 μήνες και η διάρκεια του δεύτερου τμήματος σε 12 μήνες. Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το ΠΔΕ.

Ταυτότητα του έργου

Αφορά στο πλήρες έργο της μελέτης, προμήθειας και εγκατάστασης ενός ολοκληρωμένου καλωδιακού συστήματος δύο (2) διπλών κυκλωμάτων 150kV AC στην περιοχή Μεσσάτιδας (Πατρών) στο πλαίσιο του προγράμματος αναδιατάξεων, υπογειοποιήσεων, αποξηλώσεων ΓΜ στις περιοχές Πάτρας, Ρίου, Μεσσάτιδας.

Σκοπός είναι η ελαχιστοποίηση της περιβαλλοντικής όχλησης από τα έργα ενίσχυσης του Συστήματος που γίνονται στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας για την ασφαλή και αξιόπιστη τροφοδότηση των υψηλών φορτίων της και την αύξηση της ευστάθειας τάσεως του Συστήματος της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου.

Αναφορικά με το κόστος του κάθε τμήματος: η υπογειοποίηση των γραμμών στην περιοχή της Μεσσάτιδας Λάδων-Πάτρα είναι 7 εκατ. ευρώ και του Πάτρα-Πύργος 5 εκατ. ευρώ (ποσά χωρίς ΦΠΑ).

Πηγή: ypodomes.com

Όλη η επικαιρότητα