Ηλεία Μεσσηνία

Σε εγκατάλειψη η Νέδα παρά τους χιλιάδες επισκέπτες της (PHOTOS)

katharismos_tis_koitis_toy_potamoy_neda_meta_apo_30_hronia.jpg
Ακούστε το άρθρο

Είναι ένας επίγειος παράδεισος, με απίστευτη βλάστηση, νερά, καταρράκτες και φυσική ομορφιά. Χιλιάδες (στην κυριολεξία) επισκέπτες κάθε χρόνο, και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, από κάθε σημείο της γης, επισκέπτονται το μοναδικό θηλυκό ποτάμι, τη Νέδα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών, περιηγούνται στο τμήμα του ποταμού που είναι πιο επισκέψιμο, κοντά στο χωριό Πλατάνια, όπου μπορείς να θαυμάσεις το μοναδικό πέτρινο γεφύρι, τους καταρράκτες και τις λίμνες του ποταμού.

Η διαδρομή, όμως που είχε βελτιωθεί επί εποχής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, έχει πλέον εγκαταλειφθεί στην τύχη της και σε πολλά σημεία ο κίνδυνος είναι μεγάλος για τους επισκέπτες.

Νωπές είναι οι μνήμες ακόμα, από το τραγικό δυστύχημα πέρυσι τον Αύγουστο, στο Πολυλίμνιο, που στοίχισε τη ζωή μιας νεαρής κοπέλας από την Πάτρα και τον τραυματισμό της Μεσσήνιας φίλης της.

Στην τύχη του…

Όπως αναφέρει το tharrosnews.gr, ο δρόμος (Πλατάνια – όρια νομού) που διανοίχθηκε – με τα χίλια ζόρια- από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, παραμένει σχεδόν όπως τότε.

Χωματόδρομος, με μεγάλες κλίσεις και στροφές και ευτυχώς που σε μερικά πολύ επικίνδυνα σημεία έχει τοποθετηθεί λίγο τσιμέντο για να βρίσκουν λίγο αντίσταση οι ρόδες των οχημάτων.

Σε όλη τη διαδρομή που περπατάς από το σημείο που αφήνεις το αυτοκίνητο μέχρι το καταρράκτη του ποταμού δεν υπάρχει κανένα προστατευτικό πλέγμα στα κατακόρυφα βράχια, που κρέμονται επάνω από τα κεφάλια των επισκεπτών. Σε μερικά δε σημεία, είναι εμφανές ότι και μια μικρή σεισμική δόνηση ή νεροποντή, θα… «κατεβάσει» χώματα και πέτρες, με τις ρίζες των δέντρων να κρέμονται.

Και χωρίς όμως να συμβεί κάποιο τέτοιο έκτακτο περιστατικό, το μονοπάτι που σε οδηγεί στο ποτάμι, έχει γίνει πολύ επικίνδυνο.

Τα ξύλινα κιγκλιδώματα που είχαν κατασκευασθεί επί Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας, δεν έχουν συντηρηθεί ποτέ!

Στην πλειοψηφία τους έχουν καταρρεύσει ή και όπου έχουν παραμείνει είναι τόσα σαθρά, που απλά με ένα ακούμπημα θα φύγεις μαζί τους στην απότομη πλαγιά.

Τη Νέδα την επικαλούνται και την διαφημίζουν όλοι. Δήμος, περιφέρεια… και αποτελεί ένα από τα δυνατά τουριστικά μας επιχειρήματα. Όλοι όμως μέχρι να γίνει το κακό, το οποίο απλώς ευχόμαστε να μην συμβεί…

Μέχρι τότε, Δήμος και περιφέρεια απλώς… φτύνουν τον κόρφο τους!

Δείτε Φωτογραφίες

Όλη η επικαιρότητα