Μεσσηνία

Σε έκτακτη ανάγκη ξανά οι Δήμοι Μεσσήνης και Πύλου – Νέστορος

Ακούστε το άρθρο

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν εκ νέου οι Δήμοι Μεσσήνης και Πύλου – Νέστορος, για την αντιμετώπιση των συνεπειών που προέκυψαν από τη θεομηνία “Ζορμπάς” της 29ης Σεπτεμβρίου 2018.

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νικόλαος Χαρδαλιάς, μετά από τις συντονισμένες ενέργειες των δημάρχων Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου και Πύλου – Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα ικανοποίησε τα αιτήματά τους για την εκ νέου κήρυξη των δήμων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία είχε λήξει στις 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Μεσσήνης, κατά τη χθεσινή συνάντηση του δημάρχου στη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας ο κ. Χαρδαλιάς του παρέδωσε τη σχετική απόφαση, υπογεγραμμένη με τον χαρακτήρα του «κατεπείγοντος» και η εκ νέου κήρυξη ισχύει από 1-10-19 έως 1-4-2020.

Με την απόφαση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα προχωρήσει άμεσα η αδειοδότηση του έργου «Αποκατάσταση ζημιών παράκτιας ζώνης και αλιευτικού καταφυγίου Πεταλιδίου» προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ και η περιβαλλοντική απαλλαγή από τις Υπηρεσίες Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Το γεγονός αυτό θα διευκολύνει τα μέγιστα την άμεση υλοποίηση του έργου χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις. Ο δήμαρχος Μεσσήνης είχε ζητήσει αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του την παράταση της απόφασης κήρυξης που έληξε την 1η-7-19, καθώς δεν είχαν αποκατασταθεί οι επιπτώσεις από τις καταστροφές που είχαν προκληθεί στις 29/9/18.

Στην ανακοίνωση του Δήμου Πύλου – Νέστορος αναφέρεται ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης είχε λήξει στις 30/6 και η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν είχε κάνει καμία ενέργεια επ’ αυτού, για την κήρυξή της εκ νέου.

Ο δήμαρχος Π. Καρβέλας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη και σημείωσε: “Με την απόφαση αυτή θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν όλα τα έργα που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Εκφράζουμε ολόψυχα τις θερμές μας ευχαριστίες στον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας κ. ΝικόλαοΧαρδαλιά για την άμεση ικανοποίηση του αιτήματός μας”.

Πηγή: Εφ.«Ελευθερία» Μεσσηνίας

Όλη η επικαιρότητα