Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Σε έκθεση στη Νέα Υόρκη η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ακούστε το άρθρο

Στην 1η έκθεση Greek Panorama, που έγινε στη Νέα Υόρκη στις 12 και 13 Μαΐου, συμμετείχε με δικό της περίπτερο η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η έκθεση διοργανώθηκε στην ανατολική είσοδο του εμβληματικού και κομβικού Grand Central Terminal, στην «καρδιά» του Μανχάταν.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας ο Ελληνοαμερικανός υπερμαραθωνοδρόμος Dean Karnazes παρουσίασε και υπέγραψε το βιβλίο του “The road to Sparta”, ενισχύοντας την πολιτισμική κληρονομιά της Πελοποννήσου. Εν τω μεταξύ, της έκθεσης προηγήθηκε συνάντηση με τουριστικούς πράκτορες, στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων, επαγγελματίες του τουρισμού και Αμερικανούς δημοσιογράφους. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης επισκέφτηκαν το περίπτερο της Περιφέρειας και ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες που προσφέρει η Πελοπόννησος στους επισκέπτες, δεκάδες χιλιάδες Νεοϋορκέζοι, αλλά και τουρίστες από άλλες χώρες, καθώς επίσης και σημαντικοί παράγοντες της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας της Ν. Υόρκης όπως ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, η βουλευτής Carolyn Maloney, οι μόνιμοι αντιπρόσωποι της Ελλάδας και της Κύπρου στον ΟΗΕ, οι πρέσβεις Αικατερίνη Μπούρα και Κορνήλιος Κορνηλίου, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, ο πρόξενος Μάνος Κουμπαράκης, η διευθύντρια του Γραφείου Τύπου της Ελλάδας στα Ηνωμένα Εθνη Αθανασία Παπατριανταφύλλου, η διευθύντρια του ΕΟΤ ΗΠΑ και Καναδά Γρηγορία Καματερού, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Πέτρος Γαλάτουλας, η πρόεδρος του Δ.Σ. της Atlantic Bank Νάνσυ Παπαϊωάννου, o τουριστικός επιχειρηματίας Peter Vlitas του Travel Leaders Group, καθώς επίσης προσωπικότητες και διάσημοι φίλοι της Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πελοπόννησος είχε προνομιακή προβολή με αφιέρωμα 8 σελίδων στο περιοδικό «Hellas Blu», το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά και θα διανέμεται αποκλειστικά στην αμερικανική αγορά, όπου μοιράστηκαν πάνω από 20.000 τεύχη.

Όλη η επικαιρότητα