Ηλεία

«Θωρακίζεται»ο δήμος Ήλιδας – Σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των εκτάκτων καιρικών φαινομένων

Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη ετοιμότητα είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ήλιδας, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο αντιδήμαρχος  Πολιτικής Προστασίας Βαγγέλης Χριστοφόρου  για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων καιρικών φαινομένων που θα πλήξουν την περιοχή.

Το τελευταίο διάστημα έχουν εντατικοποιηθεί οι καθαρισμοί, ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες πλημμυρών, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και ο καθαρισμός κυρίως στην κοίτη του χειμάρρου της Σοχιάς στο Δημοτικό Στάδιο, ένα σημείο που μέχρι πριν λίγες μέρες θύμιζε «ζούγκλα», αφού είχε χρόνια να καθαριστεί!

Για τον καθαρισμό της Σοχιάς ελήφθη απόφαση προ ημερών από το ΣΤΟ Ήλιδας για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και με την συμβολή της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας.

Ωστόσο, τις μέρες αυτές και μπροστά στον κίνδυνο παρατεταμένων βροχοπτώσεων ξεκίνησε μια παρέμβαση σε σημεία του χειμάρρου, κυρίως στην κοίτη.

Ο κ. Χριστοφόρου τόνισε ότι γίνονται μνημόνια συνεργασίας με εργολάβους χειριστές μηχανημάτων για άμεσες παρεμβάσεις, όπου κρίνεται σκόπιμο και για τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.

Σε δηλώσεις του ο κ. Χριστοφόρου ανέφερε ότι καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες με όσα μέσα και κονδύλια διαθέτει αυτή τη στιγμή ο δήμος για τους απαιτούμενους καθαρισμούς.  Παράλληλα, έχει θέσει σε αυξημένη εγρήγορση όλο το μηχανολογικό εξοπλισμό και το προσωπικό του δήμου.

«Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα και σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, όπως την Πυροσβεστική, την Ελληνική Αστυνομία, την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας και τη ΔΕΗ. Κλειδί για να μην έχουμε προβλήματα είναι η συνεργασία, η έγκαιρη κινητοποίηση και ο συντονισμός».

Μετά από συντονισμένες ενέργειες του κ. Χριστοφόρου και σε συνεργασία με το προσωπικό του δήμου, όλα τα οχήματα είναι σε πλήρη λειτουργία και παράλληλα οργανώθηκε  περισσότερο  ο χώρος φύλαξής τους.

Όλη η επικαιρότητα