Σε επιφυλακή παρά τις δεσμεύσεις για το ΚΥ Βάρδας

Με τα «όπλα παρά  πόδας» παραμένει  το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Βάρδας  τα μέλη του οποίου συμμετείχαν στην χθεσινή συνάντηση με την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ με θέμα την συνέχιση της λειτουργίας  και την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Βάρδας.

Αν και στη συνεδρίαση  του τελευταίου ΔΣ του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης αποφασίστηκε ομόφωνα στην συνάντηση της Πάτρας να συμμετέχουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι 27, χθες εμφανίστηκαν μόνο εννέα!

Η συνάντηση με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Τάκη Νικολόπουλο και τον υποδιοικητή κ. Δημήτρη Κωστακιώτη διήρκησε περίπου 2 ώρες. Η συζήτηση ήταν εποικοδομητική με την αντιπροσωπεία από τον Δήμο να τονίζει την ανάγκη συνέχισης της λειτουργίας  του ΚΥ ενώ προτάθηκε μεταξύ άλλων τα περιφερειακά ιατρεία Ανδραβίδας, Λεχαινών και Κάτω Παναγιάς να υπαχθούν στο ΚΥ Βάρδας.

Δέσμευση

Στο τέλος της συζήτησης τονίστηκε ότι η 6η ΥΠΕ δεσμεύεται για 24ωρη λειτουργία του ΚΥ Βάρδας  365 μέρες τον χρόνο  και με προσπάθεια πλήρους λειτουργίας και το απόγευμα. Παράλληλα τονίστηκε ότι θα γίνει προσπάθεια για στελέχωσή του με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να αναβαθμισθεί η λειτουργία του. Πάντως οι δεσμεύσεις χαρακτηρίστηκαν από κάποιους που συμμετείχαν στη συνάντηση «αοριστολογίες».

Παρόντες και απόντες

Στην σημαντική συνάντηση ήταν παρόντες: Ο δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ, ο  αναπληρωτής δήμαρχος Σάκης Μάλλιαρης,  ο αντιδήμαρχος Τάσος Μυλωνόπουλος,  ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  κ. Ανδρέας Κορομηλάς, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Πάνος Δημητρόπουλος,  και οι δημοτικοί σύμβουλοι  Νίκος Σοφιανόπουλος,  Τασία Οικονομοπούλου, Νεόφυτος Παπαδόπουλος, Γιάννης Λέντζας και εκπρόσωποι από τα Τοπικά Συμβούλια. Παρών και ο κ. Νίκος Χούντρας  διευθυντής του ΚΥ Βάρδας.

Και όπως προαναφέρθηκε ήταν παρών σύσσωμο το πενταμελές ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Βάρδας με επικεφαλής τον πρόεδρό του Ανδρέα Τσίρο που «δεν μασούσε τα λόγια του».

Απόντες οι επικεφαλής παρατάξεων Γιάννης Θεοδωρόπουλος καθώς και ο Τάκης Λαϊνάς αλλά και οι δύο δημοτικοί του σύμβουλοι.