Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Σε επίσχεση εργασίας οι καθαρίστριες του Νοσοκομείου Αιγίου

nosokomeio-aigiou-780x375.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μετά την επίσχεση της ιδιωτικής εταιρείας security, η οποία ανεστάλη για λίγες μέρες μετά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης πως θα βρεθεί λύση για να πληρωθούν οι φύλακες, άλλη μια επίσχεση έρχεται να δημιουργήσει προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου. Πρόκειται για την επίσχεση στην οποία έχουν προχωρήσει από τις 25 Ιουνίου οι 11 εργαζόμενες ως καθαρίστριες σε ιδιωτική εταιρεία με έδρα την Πάτρα, η οποία έχει αναλάβει από τον Οκτώβριο του 2014 το έργο της καθαριότητας στο Νοσοκομείο του Αιγίου και στο Κ.Υ. Ακράτας.

Έτσι, τις τελευταίες ημέρες, η καθαριότητα στο Νοσοκομείο φαίνεται πως υπολειτουργεί και σύμφωνα με πληροφορίες, καλύπτεται με δύο-τρεις καθαρίστριες που στέλνει η εταιρεία από την Πάτρα. Εξάλλου, η εταιρεία καθαρισμού διαμηνύει πως από τον Οκτώβριο του 2014 δεν έχει εξοφληθεί από το Νοσοκομείο και καλεί τις καθαρίστριες να κάνουν υπομονή μέχρι τις 3 Ιουλίου, οπότε η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος έχει υποσχεθεί πως θα λύσει το θέμα της εξόφλησης.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ

Οι 11 καθαρίστριες που έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, αναφέρουν στην εξώδικη διαμαρτυρία-δήλωση επίσχεσης εργασίας πως έχουν εργαστεί κανονικά, ακόμα και κάποιες μέρες υπερεργασιακά και υπερωριακά αλλά δεν έχουν λάβει τις πλήρεις αποδοχές Μαρτίου παρά μόνο μέρος τους. Τους οφείλονται παράλληλα αποδοχές Απριλίου και Μαΐου και πλέον και Ιουνίου, όπως σημειώνουν και ζητούν την άμεση εξόφληση όλων των δεδουλευμένων, για να καλυφθούν οι προσωπικές και οικογενειακές τους ανάγκες και βεβαίως για να επιστρέψουν στις εργασίες τους.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ: “ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ”

Από την πλευρά του, ο διαχειριστής της εταιρείας καθαρισμού απάντησε άμεσα με επιστολή του προς τις 11 καθαρίστριες που εκπροσωπούνται από αιγιώτη δικηγόρο, τονίζοντας πως το Δημόσιο και οι υπηρεσίες του καθυστερούν ανεπίτρεπτα την καταβολή των αμοιβών της εταιρείας για διάφορα έργα. Ιδιαίτερα για το έργο του καθαρισμού του Νοσοκομείου του Αιγίου, το οποίο ανέλαβε τον Οκτώβριο του 2014, η εταιρεία δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρω αλλά επωμίστηκε την πληρωμή μισθών και δώρων μέχρι το Μάρτιο του 2015, όπως αναφέρει. Παράλληλα, δεσμευόταν πως έως 3 Ιουλίου θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα, μιας και υπήρχε ανάλογη δέσμευση και από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για αποπληρωμή των οφειλών προς την εταιρεία καθαρισμού. Καλούσε δε τις καθαρίστριες να μην προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, καθώς θα θεωρηθεί καταχρηστική και παράνομη και θα προκαλέσει σημαντικό πρόβλημα στη Δημόσια Υγεία, όπως τονίζεται στην επιστολή. Το τι θα γίνει όμως, δεδομένων των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων, παραμένει άγνωστο και οι 11 καθαρίστριες διαμηνύουν πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να αποπληρωθούν για την εργασία τους.

Πηγή: filodimos.gr

Όλη η επικαιρότητα