Οικονομία Τουρισμός

Σε εξέλιξη η διαδικασία κατάθεσης του Νομοσχεδίου για τα Υδατοδρόμια

Ακούστε το άρθρο

«Τα υδροπλάνα υπήρχαν, έκαναν δρομολόγια, αλλά δεν προχώρησαν γιατί δεν υπεγράφη το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα και οι επενδυτές έφυγαν». Αυτό δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο πρόεδρος της εταιρίας «Ελληνικά Υδατοδρόμια», Τάσος Γκόβας. Πρόσθεσε ότι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, προωθεί το θέμα και μέσα στον Σεπτέμβριο θα φέρει σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

Σημείωσε δε, ότι «τα υδατοδρόμια ανοίγουν αγορές ενώ δεν παίρνουν από άλλες». Τόνισε ότι «το υδροπλάνο δεν ανταγωνίζεται τα πλοία, καθώς είναι πολυχρηστικό μέσο και μπορεί εκτός από μεταφορές, να προσφέρει σε έρευνα και διάσωση».

Την ίδια μέρα, στην αποκάλυψη πως υπάρχει ενδιαφέρον από σημαντικό επενδυτή για τα υδατοδρόμια της χώρας προχώρησε μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7, ο Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, χωρίς ωστόσο στην παρούσα φάση να μπει σε λεπτομέρειες. Χαρακτήρισε τα υδατοδρόμια «γεφύρι της Άρτας» και προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης ώστε να «ξεκολλήσει» το θέμα.

Για την επένδυση στο Ελληνικό είπε ότι πρέπει τόσο το κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο όσο και ο δασάρχης να καταλάβουν ότι το έργο πρέπει να γίνει, ενώ σημείωσε ότι είναι η ατμομηχανή για την ανάπτυξη και γι’ αυτό κάνει σκληρή αντιπολίτευση σε αυτό η ΝΔ.

Τέλος αναφερόμενος στο στην περίπτωση της Εl dorado, είπε ότι η επένδυση πρέπει να γίνει, αλλά με βάση τους νόμους. Τόνισε ότι ο μεταλλευτικός νόμος που υπήρχε έδινε το δικαίωμα στις εταιρίες να κάνουν ό,τι θέλουν.
«Η εταιρία θέλει να δουλεύει με τρόπο που να είναι όλα στη διάθεσή της» είπε και πρόσθεσε ότι υπάρχει κράτος και κανόνες.

Πηγή: http://news247.gr

Όλη η επικαιρότητα