Μεσσηνία

Σε εξέλιξη έργα της Περιφέρειας στην Τριφυλία – Πράξη οι εξαγγελίες Τατούλη

Ακούστε το άρθρο

Παρά τις δυσκολίες της εποχής μας η περιφέρεια Πελοποννήσου εκπληρώνει με συνέπεια τις εξαγγελίες της στους πολίτες, καθώς εμφανίζει υψηλή απορροφητικότητα σε πόρους ευρωπαϊκών και μη προγραμμάτων.

Μιλώντας με τον συντοπίτη μας κι εκπρόσωπο της περιφέρειας Γιώργο Μπακούρο κάνοντας το ρεπορτάζ μας σε έργο βελτίωσης επαρχιακών οδών ξεδιπλώνοντας την πλήρη εικόνα των έργων. Πιο αναλυτικά σε εξέλιξη είναι η βελτίωση της επαρχιακής οδού ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ-ΦΑΡΑΚΛΑΔΑΣ στο ύψος της τοπικής κοινότητας Αρμενίων με διαπλάτυνση και τεχνικά έργα και στο άμεσο μέλλον ασφαλτόστρωση. ΤΟ έργο έχει αναλάβει ο ανάδοχος κ.Ηλιόπουλος ο οποίος μας ενημέρωσε για την τεχνική φύση των έργων.

Εκεί πάντως για το ρεπορτάζ μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε με τον εκπρόσωπο της περιφερειακής αρχής για τα υπόλοιπα έργα που τελούν σε εξέλιξη στη Τριφυλία όπως: ηλεκτροφωτισμός στην είσοδο των Φιλιατρών, η ενίσχυση με ασφαλτοτάπητα ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ Φιλιατρών, αλλά και η ηλεκτροδότηση από τη περιοχή του γυμνασίου ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ως τις εργατικές κατοικίες που θα δώσει πνοή στην περιοχή.

ΕΡΓΟ ΣΤΙΣ ΒΡΥΣΕΣ ΜΕΤΆ ΑΠΟ 40 ΧΡΟΝΙΑ…

Στις άμεσες προτεραιότητες της περιφέρειας Πελοποννήσου σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Μπακούρο για έργα στο δήμο ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ειναι έργα όπως: το αρδευτικό των ΒΡΥΣΩΝ που οδεύει προς υλοποίηση προγραμματισμένο μάλιστα για το καλοκαίρι ώστε να εκκινήσει καθώς αποτελούσε πάγιο αίτημα 40 ετών των κατοίκων της περιοχής, ο δρόμος κατσιμικάδας προς το μοναστηρι και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του αρχαιολογικούς χώρου της περιστεριάς.

Τέλος να σημειωθεί ότι προσπεραστηκε ήδη το τελευταίο εμπόδιο για την αποκατάσταση του λιμανιού ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ μετα την επικαιροποίηση της μελέτης ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες όπως και η ένταξη του αλιευτικού καταφυγίου μάραθου πόλης που λήγει τέλος του 2018 για πλήρη ένταξη του έργου.

ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΧΟΗ

Καταλήγοντας ο κ. Γιώργος Μπακούρος τόνισε ότι αναλόγως διεξάγονται έργα σε όλους τους δήμους της περιφέρειας Πελοποννήσου με την καθοδήγηση και την εποπτεία του ιδιου του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη που έχει δείξει σε όλη την θητεία του το τεράστιο ενδιαφέρον του για την βελτίωση των υποδομών σε όλη την επικράτεια της περιφέρειας Πελοποννήσου προς όφελος των Πελοποννησίων πολιτών.

Όλη η επικαιρότητα