WEB tv Ελλάδα

Σε εξέλιξη μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας – Επεισόδια από μικρή ομάδα κουκουλοφόρων (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Στην πορεία διαμαρτυρίας έχει καλέσει η ΕΛΜΕ αναφέροντας πως “Βρισκόμαστε στα τέλη Οκτώβρη και μέρα με τη μέρα τα προβλήματα στην εκπαίδευση  πολλαπλασιάζονται. Περικοπές τμημάτων σε ΕΠΑΛ – ΓΕΛ – ΓΥΜΝΑΣΙΑ, περικοπές τεχνηέντως των ξενόγλωσσων τμημάτων στην Α’ Γυμνασίου, σχολικές αίθουσες των 27 μαθητών ακόμα και σε τμήματα προσανατολισμού, χιλιάδες διδακτικές ώρες χάνονται κάθε εβδομάδα, ενώ οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό είναι μεγάλες”.

Στο συλλαλητήριο που ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 από τα Προπύλαια συμμετέχει και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, με τους μαθητές να δηλώνουν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν “το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει, ενάντια στις ελλείψεις και στο νέο λύκειο που ετοιμάζεται”.

Ενώ η πορεία έφτανε στη Ομόνοια, ομάδα νεαρών που βρίσκεται κοντά στο κύριο μέρος της διαδήλωσης φορώντας κουκούλες, έσπασε καφετέρια και ένα ATM.

Περνώντας η πορεία μπροστά από τη Βουλή, αυτά τα άτομα κατευθύνθηκαν προς το σημείο των ΜΑΤ εκτοξεύοντας μολότοφ και καπνογόνα. Από τους άνδρες της αστυνομίας υπήρξε απάντηση με χημικά. Η αναστάτωση διήρκησε λίγα λεπτά και οι ταραξίες απωθήθηκαν ως το Προπύλαια.

Αυτή την ώρα, οι κουκουλοφόροι παραμένουν στην Πανεπιστημίου, με την κατάσταση να έχει ηρεμήσει. Αυτή την ώρα όχημα της Πυροσβεστικής βρίσκεται στο σημείο προκειμένου να κατασβέσει κάδο που έχει πάρει φωτιά. Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. παραμένουν στο σημείο και παρακολουθούν την κατάσταση.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα