Πολιτική

Σε φιλικό κλίμα η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Ακούστε το άρθρο

Σε φιλικό κλίμα έγινε η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο Μιχάλης Καλογήρου ευχήθηκε καλή επιτυχία από καρδιάς στο διάδοχο του Κώστα Τσιάρα και τον νέο υφυπουργό Δημήτρη Κράνη αναφερόμενος  παράλληλα στο έργο του. Όπως είπε ο κ. Καλογήρου: «Ο δικαστής δεν είναι ποτέ παίκτης αλλά διαιτητής», συμπληρώνοντας πως η απερχόμενη ηγεσία του υπουργείο Δικαιοσύνης άφησε έναν προϋπολογισμό αυξημένο κατά 40 εκατ. ευρώ, 1.000 νέες θέσεις δικαστικών υπαλλήλων και μια σειρά μεταρρυθμίσεων και νομοθετημάτων με στόχο την βελτίωση την απονομής της Δικαιοσύνης.

Αναφερόμενος δε εμμέσως πλην σαφώς στη μεταφορά των αρμοδιοτήτων για τη σωφρονιστική πολιτική στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τόνισε ότι κατά την άποψή του «τα θέματα σωφρονισμού είναι θέματα Δικαιοσύνης».

Ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, αφού ευχήθηκε υγεία και δύναμη στους δικαστές, ζήτησε να συνεχίσουν το έργο τους με μετριοπάθεια, δείχνοντας επιείκεια αλλά και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

«Ο καθένας μας κρίνεται στο τέλος της διαδρομής» ανέφερε ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο οποίος χαρακτήρισε τη Δικαιοσύνη πυλώνα της Δημοκρατίας. Ο υπουργός ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την εμπιστοσύνη, τονίζοντας πως η Δικαιοσύνη είναι το ζητούμενο για τον Έλληνα πολίτη με τα γνωστά προβλήματα που απασχολούν τον χώρο της Δικαιοσύνης.

Ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε στην πανσπερμία των νόμων αλλά και την καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης και έθεσε ως στοίχημα στο τέλος της διαδρομής του στο συγκεκριμένο υπουργείο να έχει διαγράψει τις σκιές, επικαλούμενος μια παλαιά ρήση του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, Στ. Ματθία, ο οποίος είχε πει: «Η Δικαιοσύνη είναι και δεν είναι αξιόπιστη, δίκαιη και αποτελεσματική». Ο κ. Τσιάρας τόνισε πως «το μήνυμα του Πρωθυπουργού είναι να μπορέσει ο καθένας από μας να προωθήσει συγκεκριμένες επιλογές όπως αυτές περιγράφηκαν προεκλογικά και να συμβάλλουμε στο καλό της ελληνικής κοινωνίας και των Ελλήνων πολιτών».

Ο υφυπουργός Δημήτρης Κράνης, πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, είπε με νόημα ότι η «νέα ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης δεν έρχεται για να μηδενίσει το έργο που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση». «Αν χρειάζονται διορθώσεις», είπε «θα πρέπει να επιληφθεί μια νομοπαρασκευαστική επιτροπή».

via

Όλη η επικαιρότητα