Οικονομία

Σε forum για τον τουρισμό και την κρουαζιέρα το Επιμελητήριο Ηλείας

posidonia-628x392.jpg
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα από τα μεγαλύτερα forum που έχουν ως αντικείμενο τον τουρισμό και την κρουαζιέρα και πραγματοποιείται στο πλαίσιο συνεδρίου για τον θαλάσσιο τουρισμό «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ» στην Αθήνα (Μέγαρο Μουσικής) θα συμμετάσχει σήμερα και αύριο το Επιμελητήριο Ηλείας.

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις με ιδιαίτερη σημασία και για το νομό μας, κάτι που επισημάνθηκε και στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ του ΕΒΕ με κυρίαρχο ενδιαφέρον για τα ζητήματα της κρουαζιέρας.

Στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, τα μέλη της αντιπροσωπείας του Επιμελητηρίου Ηλείας θα έχουν τη δυνατότητα για επαφές με πολλά πρόσωπα και στελέχη του παγκόσμιου τουριστικού τομέα και της κρουαζιέρας, ενώ θα υπάρχει και ειδικός χώρος περιπτέρου για την περιοχή μας, στην παράλληλη έκθεση που έχει προγραμματιστεί το συγκεκριμένο διήμερο.

Ενδιαφέρουσα θεματολογία

Το Forum θα γίνει με την παρουσία σημαντικών προσώπων του πολιτικού, ναυτιλιακού και οικονομικού τομέα, ενώ τα θέματα τα οποία θα αναπτυχθούν παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Μεταξύ άλλων οι συνεδρίες αφορούν στα εξής:

Επενδύσεις σε Λιμένες με στόχο την ανάπτυξη της βιομηχανίας κρουαζιέρας, Νέες Αγορές – Εγγύηση για μελλοντική ανάπτυξη, επενδύοντας στην ανάπτυξη του yachting, Μαρίνες και καταφύγιο, επιβατηγός Ναυτιλία, Δρομολόγια και εκδρομές: οι παράμετροι για μια επιτυχημένη κρουαζιέρα, κ.λ.π.

Στη συνεδρίαση εξάλλου θα μπουν προς συζήτηση διάφοροι προβληματισμοί ειδικά στα ζητήματα της κρουαζιέρας και πιο συγκεκριμένα:

Υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης για την κρουαζιέρα σήμερα; Κυβερνητική έναντι εταιρικής στρατηγικής και μακροπρόθεσμος σχεδιασμός. Μπορούν να βγουν όλοι κερδισμένοι σήμερα; Ιδιωτικοποιήσεις Λιμένων και παραχωρήσεις επιβατικών σταθμών. Για ποιο λόγο η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να προσελκύσει ενδιαφέρον; Έχουν αρχίσει να αλλάζουν τον χάρτη της κρουαζιέρας οι νέες ανερχόμενες αγορές Ρωσίας, Ουκρανίας και Τουρκίας;

Θα μιλήσουν σημαντικοί παράγοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό όπως: οι υπουργοί Ναυτιλίας και Αιγαίου Κ. Μουσουρούλης, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ν. Μηταράκης, ο Γεν. Γραμματέας Λιμενικής Πολιτικής Κ. Μουντζούρης, ο Γ.Γ. του ΕΟΤ Π. Λειβαδάς, ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γ. Γράτσος, ο Γεν. Γραμματέας Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γ. Βερνίκος, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στ. Σταυρίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας Σ. Κατσικάδης, κ.ά.

Όλη η επικαιρότητα