Ηλεία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ως τις 30 Σεπτεμβρίου ο δήμος Πύργου

fylli2.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 2015, εξασφάλισε την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τη διαχείριση των απορριμμάτων του ο δήμος του Πύργου, με δεδομένο το γεγονός πως η μη αποκομιδή των απορριμμάτων και η συσσώρευσή τους σε κοινόχρηστους χώρους εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία. 

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Γιώργου Γεωργιόπουλου, ύστερα από την εξουσιοδότησή του από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Ελλάδας, Αναστάσιου Μαυρόπουλου, ο δήμος του Πύργου είχε εξασφαλίσει παράταση έκτακτης ανάγκης για τη διαχείριση των απορριμμάτων του μέχρι και την 1η Ιουλίου του 2015, ημερομηνία που εξέπνευσε την περασμένη Τετάρτη για τη δημοτική αρχή Πύργου. 

Έτσι χθες, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, υπέγραψε ακόμα μια παράταση κατάστασης εκτάκτου ανάγκης για τον δήμο του Πύργου, με «χρονοδιάγραμμα» ισχύος μέχρι και την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015. Η απόφαση αυτή δίδει στον δήμο του Πύργου τη δυνατότητα να συνεχίσει να διαχειρίζεται προσωρινά τα στερεά απόβλητα που παράγει έως ότου ολοκληρωθούν οι ενέργειες που χρειάζονται για την αντιμετώπιση της δυσμενούς και επικίνδυνης, όπως αναφέρεται στην απόφαση, κατάστασης για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Αξίζει να σημειωθεί πως τις τελευταίες ημέρες η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται με ρυθμούς «χελώνας» καθώς σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του αρμόδιου τμήματος του δήμου Πύργου, υπάρχει έλλειψη καυσίμων που καθυστερεί την όλη διαδικασία. Ο δήμος του Πύργου, επιπλέον θα πρέπει να στέλνει τα απορριμματοφόρα του στο ΧΥΤΑ Παλαίρου του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας ο οποίος θα διαχειρίζεται την ποσότητα των 4 χιλιάδων τόνων που έχει ορισθεί να δέχεται ενώ αυτή ήταν η 15η παράταση που η δημοτική αρχή λαμβάνει από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για το θέμα των σκουπιδιών. 

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα