Ελλάδα

Σε λίμνη καταλήγουν τα λύματα των αγωγών του Αγρινίου

lymata.jpg
Ακούστε το άρθρο

Mε αφορμή μια επιστολή καταγγελία (με ημερομηνία 25/6/15 και αρ. πρωτ. 40973) προς τον Δήμαρχο Αγρινίου του κατοίκου Αγρινίου Γεωργίου Κανατσούλη, σύμφωνα με την οποία αγωγοί λυμάτων της πόλης του Αγρινίου στο σύνολο τους καταλήγουν στη λίμνη Λυσιμαχεία με αποτέλεσμα την συνεχή και αδιάλειπτη μόλυνσή της, το Ανυπότακτο Αγρίνιο ,που εκπροσωπείται στο δημοτικό συμβούλιο από τον Στέλιο Μερμίγκη, προέβη σε επίσκεψη – αυτοψία στα εν λόγω σημεία.

Κατά την επιτόπια επίσκεψη των μελών του «Ανυπότακτου Αγρινίου» και σύμφωνα με όσα αυτά υποστηρίζουν, διαπιστώθηκε ότι σε όλα τα ρέματα που απολήγουν οι αγωγοί των λυμάτων της πόλης του Αγρινίου το σύνολο τους καταλήγουν στην λίμνη Λυσιμαχεία με αποτέλεσμα την συνεχή και αδιάλειπτη μόλυνσή της.


Ταυτόχρονα διαπιστώθηκε ότι στις όχθες όλων αυτών των ρεμάτων λειτουργούν ανεξέλεγκτες χωματερές, οι οποίες βρίθουν από σωρούς μπαζών και πτώματα ζώων σε αποσύνθεση σε τέτοιο μέγεθος και βαθμό που κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως διαβεβαίωσαν όσοι συμπολίτες μας κατοικούν πλησίον αυτών των ρεμάτων, είναι ανυπόφορη η διαμονή τους ακόμα και μέσα στα σπίτια τους. Σημειωτέον ότι καθ’ όλη την διάρκεια του χειμώνα που πέρασε, σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, όλα τα παραπάνω ρέματα αποτελούσαν χώρους εναπόθεσης πληθώρας ψόφιων προβάτων από τον καταρροϊκό πυρετό που την συγκεκριμένη περίοδο ήταν σε έξαρση.


«Για όλα αυτά η ευθύνη της Δημοτικής αρχής είναι τεράστια. Όχι μόνο γιατί δεν γνώριζε το πρόβλημα (δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι το γνώριζε και δεν έκανε τίποτα), αλλά και γιατί η παντελής άγνοια αυτής της κατάστασης θέτει την τοπική κοινωνία σε τεράστιο υγειονομικό κίνδυνο», αναφέρει το Ανυπότακτο Αγρίνιο.

Ως μεγαλύτερη δυσάρεστη έκπληξη όμως χαρακτηρίζεται η επίσκεψη στο περιφραγμένο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑ Αγρινίου, το οποίο αντλεί τα λήμματα που πέφτουν στο ρέμα, το οποίο διέρχεται από τον κεντρικό αστικό ιστό του Αγρινίου και μεταφέρει των κύριο όγκο των λημμάτων της πόλης στο βιολογικό καθαρισμό, για τη λειτουργία του οποίου οι εξυπηρετούμενοι δημότες πληρώνουν αντισταθμιστικά 18,40 ευρώ ανά έτος και ανά υδρόμετρο.

Περισσότερα στο agrinionews.gr

Όλη η επικαιρότητα