Ηλεία

Σε λειτουργία η Αίθουσα Τηλεδιάσκεψης της Π.Ε Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται αυτές τις ημέρες η Αίθουσα Τηλεδιάσκεψης που λειτουργεί στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, δίνοντας τη δυνατότητα σε Διευθυντές, Προϊσταμένους τμημάτων και εργαζόμενους να πραγματοποιούν συσκέψεις με στελέχη των Γενικών Διευθύνσεων της έδρας, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, χωρίς να απαιτείται η μετάβασή τους στην Πάτρα.

Η Αίθουσα Τηλεδιάσκεψης, αναβαθμίστηκε και ενεργοποιήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, από το Τμήμα Πληροφορικής, οι εργαζόμενοι του οποίου αξιοποίησαν την υποδομή και τον εξοπλισμό που ήδη διέθετε η Π.Ε Ηλείας. Έτσι, οι συσκέψεις των συνεργαζόμενων Διευθύνσεων, μεταξύ Π.Ε Ηλείας και της έδρας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, στις οποίες απαιτείται η φυσική παρουσία των υπηρεσιακών παραγόντων, θα πραγματοποιούνται από την Αίθουσα Τηλεδιάσκεψης στον Πύργο. Αντίστοιχες τηλεδιασκέψεις, μπορούν να πραγματοποιηθούν, αν κριθεί σκόπιμο, και με κεντρικές υπηρεσίες (π.χ Υπουργεία, Γενικές Διευθύνσεις κλπ) του Κράτους.

Για την λειτουργία της εν λόγω αίθουσας, ενημερώθηκαν από τον ίδιο τον κ. Γιαννόπουλο οι Διευθυντές και οι Προϊστάμενοι τμημάτων, προκειμένου, με τη βοήθεια, τις συμβουλές και την καθοδήγηση των εργαζομένων στο Τμήμα Πληροφορικής, να αξιοποιήσουν και να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις λειτουργικές δυνατότητες της Αίθουσας Τηλεδιάσκεψης.

Οι επικρατούσες συνθήκες, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊου (Covid – 19), για τον περιορισμό διάδοσης του οποίου οι ειδικοί επιστήμονες συστήνουν την αποφυγή συγχρωτισμού πολλών ατόμων, αποδεικνύουν έτι περαιτέρω την χρησιμότητα της Αίθουσας Τηλεδιάσκεψης (σ.σ πάντα με την τήρηση των παραπάνω μέτρων όσον αφορά την παραμονή συγκεκριμένου αριθμού ατόμων σε κάθε χώρο), καθώς πέραν της τήρησης των μέτρων πρόληψης και προστασίας, παράλληλα θα αποφεύγονται οι μετακινήσεις και θα εξοικονομείται πολύτιμος χρόνος εργασίας.

Όλη η επικαιρότητα