Ηλεία

Σε ΜΕΘ Πάτρας και Ιωάννινων δύο ασθενείς από το Γ.Ν. Πύργου

Νοσούν και οι δύο από κορωνοϊό.
Ακούστε το άρθρο

Στις ΜΕΘ covid των νοσοκομείων Πατρών και Ιωαννίνων αντίστοιχα, νοσηλεύονται διασωληνωμένοι δύο ασθενείς από την Ηλεία που νοσούν από κορωνοϊό, ενώ αμφότεροι νοσηλεύτηκαν αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου.

Ωστόσο η κατάσταση και των δύο ασθενών επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα να κριθεί απαραίτητη η διασωλήνωσή τους σε ΜΕΘ covid άλλων νοσοκομείων της 6ης Υ.ΠΕ, αφού η νοσηλευτική μονάδα του Πύργου δε διαθέτει ΜΕΘ για περιστατικά κορωνοϊού.

Το πρώτο περιστατικό αφορά έναν 54χρονο από τα Γρανιτσέικα, ο οποίος εισήχθη αρχικά, όντας θετικός στον κορωνοϊό , στην κλινική covid του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, ενώ χρειάστηκε και η διασωλήνωσή του.

Όμως, η κατάσταση του 54χρονου, που είναι ανεμβολίαστος, επιδεινώθηκε ραγδαία. Μάλιστα ήταν τόσο σοβαρή η κατάστασή του που φαινόταν σχεδόν αδύνατη η μεταφορά του για διασωλήνωση σε άλλο νοσοκομείο.

Τελικά, βρέθηκε κενή ΜΕΘ στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων, όπου και μεταφέρθηκε την περασμένη Δευτέρα.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά έναν 19χρονο με αναπηρία, που ο κορωνοϊός αλλά και το γεγονός ότι ήταν ανεμβολίαστος, επιδείνωσαν την κατάσταση της υγείας του και από τον Πύργο μεταφέρθηκε χθες σε ΜΕΘ νοσοκομείου της Πάτρας.

Όλη η επικαιρότητα