Καταναλωτές

Σε μέτρια επίπεδα η κίνηση των Χριστουγέννων στην αγορά της Αμαλιάδας

15650_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Τις ελπίδες τους στην Πρωτοχρονιά έχουν εναποθέσει πλέον οι καταστηματάρχες στην Αμαλιάδα, οι οποίοι μπορεί να είδαν κόσμο στα μαγαζιά τις προηγούμενες ημέρες, δεν ήταν όμως αυτό που περίμεναν και γενικά η κίνηση για ημέρες Χριστουγέννων χαρακτηρίζεται υποτονική.

Η μεγάλη ?έξοδος? των καταναλωτών έγινε την παραμονή των Χριστουγέννων, αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να ?σώσει? τις επιχειρήσεις, που προσπαθούν με πολύ καλές τιμές, εκπτώσεις στο ταμείο και αρκετές προσφορές, να προσελκύσουν το καταναλωτικό κοινό.

Η αγορά κινήθηκε, τίποτα όμως δεν θύμιζε Χριστούγεννα παλαιοτέρων ετών. Οι καταναλωτές ψώνισαν με μέτρο και πάντα με γνώμονα την τιμή. Γι? αυτό άλλωστε πρώτα στις προτιμήσεις είναι τα φθηνά είδη και ακολουθούν τα είδη που έχουν μέτριες τιμές και οι προσφορές, ενώ οτιδήποτε θεωρείται ακριβό, δεν φεύγει εύκολα από τα ράφια.

Οι καταναλωτές δείχνουν να έχουν διάθεση, ωστόσο τα χρήματα δεν επαρκούν και επιλέγουν να ψωνίσουν μόνο τα απαραίτητα, για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Βέβαια, οι καταστηματάρχες ευελπιστούν ότι την Πρωτοχρονιά θα είναι καλύτερα τα πράγματα, γιατί είθισται η ανταλλαγή δώρων να γίνεται αυτές τις ημέρες και όσοι τηρήσουν και φέτος το έθιμο, είναι βέβαιο ότι θα εξορμήσουν στην αγορά.

Τα καταστήματα άλλωστε θα είναι ανοιχτά και την Κυριακή, αν και πολλοί καταστηματάρχες δεν είναι σίγουροι κατά πόσο θα βοηθήσει αυτό, αφού επισημαίνουν ότι όταν υπάρχουν χρήματα οι καταναλωτές θα ψωνίσουν και την παραμονή. Υπάρχει βέβαια και η άλλη άποψη, που υποστηρίζει ότι η λειτουργία της αγοράς την συγκεκριμένη Κυριακή, θα τονώσει κάπως τα πράγματα και το εορταστικό κλίμα θα αλλάξει λίγο την διάθεση και ίσως συμβάλλει στο να αγοράσουν οι καταναλωτές κάτι περισσότερο.

Όπως και να είναι πάντως, οι καταστηματάρχες συνεχίζουν να ελπίζουν?

Όλη η επικαιρότητα