Γυναίκα Ελλάδα

Σε νέα πραγματικότητα από αύριο ο γυναικείος καλλωπισμός

Ακούστε το άρθρο

ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΕ…ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ..

Στη σταδιακή άρση των μέτρων απαγόρευσης οδεύει από αύριο η κυβέρνηση με σκοπό να επανέλθουμε σιγά- σιγά στους κανονικούς μας ρυθμούς.

Έτσι μετά τα απαραίτητα και αναγκαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του covid19 τα οποία ξεκίνησαν να εφαρμόζονται από τις 23 Μαρτίου, μέσα στο μήνα Μάιο θα επανέλθει η λειτουργία υπηρεσιών και σταδιακά των καταστημάτων.

Το γεγονός αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μας δημιουργεί επανάπαυση καθώς όλα πλέον θα γίνονται τηρώντας αυστηρούς κανόνες υγιεινής.

Οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι άλλωστε προειδοποιούν ότι ο συγκεκριμένος νέος ιός μπορεί κατά κάποιον τρόπο να υποτροπιάσει το καλοκαίρι, όμως θεωρούν βέβαιο ότι θα επανέλθει στις αρχές του φθινοπώρου.

Όπως και να ‘χει η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό μας, συνεπώς οφείλουμε να προστατέψουμε τους εαυτούς μας, αυτούς που αγαπάμε και το κοινωνικό σύνολο. Μέσα στις επόμενες ημέρες πολλές υπηρεσίες θα αρχίσουν να είναι διαθέσιμες ξανά για το κοινό.

Υπηρεσίες που η τεχνολογία δεν μπόρεσε να εξυπηρετήσει αυτές τις 40 ημέρες υποχρεωτικού εγκλεισμού καθώς απαιτείται η φυσική παρουσία των ενδιαφερομένων στο χώρο. Μεταξύ αυτών είναι τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής, μακιγιάζ και ονυχοπλαστικής.

Χώροι που συγκεντρώνουν κόσμο μαζικά, που χρησιμοποιούν πολλά εργαλεία και απαιτούνται όσο ποτέ άλλοτε οι κανόνες υγιεινής.

Οι σύλλογοι αυτών των επαγγελμάτων σε συνεργασία με το υπ. Υγείας και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες υγειονομικού ενδιαφέροντος συνεργάζονται τις τελευταίες ημέρες με σκοπό να εξετάσουν όλες τις λεπτομέρειες και τα πιθανά προβλήματα που ενδεχομένως προκύψουν από τη νέα πραγματικότητα της λειτουργίας των χώρων καλλωπισμού.

Πολλές φορές ωστόσο η θεωρία απέχει κατά πολύ από την πράξη, έτσι όλα αυτά που ευελπιστεί η κυβέρνηση να πετύχει για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την επανεκκίνηση της οικονομίας από αύριο θα ξέρουμε κατά πόσο εξυπηρετούν τα καταστήματα και το κοινό.

Για όσους δεν τηρήσουν τα μέτρα προβλέπονται τσουχτερά πρόστιμα…

Αυστηρή τήρηση των μέτρων
από όλους συνιστά ο πρόεδρος κομμωτών Ηλείας
κ. Γιάννης Διονυσόπουλος

Πολλά τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν από αύριο τα κομμωτήρια που ανοίγουν δειλά- δειλά μετά από το πράσινο φως που τους έδωσε το υπουργείο. Η ανάγνωση περιοδικών απαγορεύεται, όπως και το οποιοδήποτε αφέψημα που συνήθιζαν να πίνουν ως τώρα, καθώς απαγορεύεται να βγει η μάσκα, εκτός κι αν πρόκειται για περιποίηση προσώπου. Υποχρεωτική είναι πλέον η απολύμανση μετά την εξυπηρέτηση του κάθε πελάτη όπως η τοποθέτηση plexy glass για τις τεχνίτριες νυχιών. Όσο για τα άτομα που επιτρέπεται να βρίσκονται στον χώρο, τέσσερα αντιστοιχούν ανά είκοσι τετραγωνικά μέτρα, ενώ η απαγόρευση του χρόνου αναμονής είναι ένα από τα βασικότερα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει από αύριο ο κλάδος.

Εάν υποθέσουμε ότι μια γυναίκα βάφει τα μαλλιά της με χρόνο αναμονής για να δράσει η βαφή τα 45 λεπτά, σε αυτό το διάστημα δεν επιτρέπεται να εξυπηρετηθεί άλλος πελάτης εάν δεν καλύπτεται βάση των τετραγωνικών του κομμωτηρίου. Στην πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση αναφέρθηκε ο πρόεδρος του συλλόγου κομμωτών Ηλείας και ταμίας της ομοσπονδίας κομμωτών Ελλάδας κ. Γιάννης Διονυσόπουλος, «οι καταστάσεις αυτές είναι πρωτόγνωρες για όλους μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις των αρμοδίων και ζητώ από τους συναδέλφους να τηρήσουν όλα όσα προστάζει το υπουργείο, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και σε περίπτωση ελέγχου να μην επιβληθεί πρόστιμο και κυρίως να μη βάλουν σε κίνδυνο την υγεία κανενός. Επίσης ζητώ την κατανόηση και τη συνεργασία των πελατών μας που δεν θα μπορούμε αυτό το διάστημα να τους περιποιηθούμε όπως πρέπει και όπως τους έχουμε μάθει εδω και τόσα χρόνια. Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι ότι δεν ξέρω κατά πόσο τα μικρά παιδιά 3, 4 και 5 ετών θα είναι συνεργάσιμα στη χρήση μάσκας. Ελπίζω σύντομα να περάσει όλο αυτό, ενωμένοι και υγιείς θα τα καταφέρουμε, κατέληξε…».

Με ραντεβού οι θεραπείες προσώπου και σώματος

Τα κέντρα αισθητικής και περιποίησης προσώπου και σώματος αλλάζουν από αύριο τον τρόπο λειτουργίας τους και προσαρμόζονται στη νέα πραγματικότητα.

Μεμονωμένα ραντεβού με 15λεπτο κενό προκειμένου να γίνει απολύμανση μέχρι τον επόμενο πελάτη, με κατάργηση του διαβάσματος περιοδικών και απαγόρευση καφέ ή οποιουδήποτε αφεψήματος καθώς απαγορεύεται ο πελάτης να βγάλει τη μάσκα του.  Επιπλέον απαγορεύεται να έχει μαζί του άλλα ψώνια σε τσάντες και να συνοδεύεται από άλλα άτομα.

Στα Μust Cosmetics, προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των πελατών και του προσωπικού, έτσι από αύριο Δευτέρα 4 Μαΐου υποδεχόμαστε ξανά τους πελάτες μας διατηρώντας τις πλέον αυστηρές προδιαγραφές λειτουργίας που εξήγγειλε το υπουργείο, δήλωσε στην εφημ. «Πατρίς» η κ. Γωγώ Δανίκα

Τόσο στον χώρο της Αμαλιάδας όσο και του Πύργου έχουν γίνει όλες η απαραίτητες ενέργειες με απολυμάνσεις σε μηχανήματα και επιφάνειες έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα σύμφωνα πάντα με το αρμόδιο υπουργείο. Η προσέλευση των πελατών συνέχισε η κ. Δανίκα θα γίνεται μόνο με ραντεβού, έτσι θα αποφευχθεί ο συνωστισμός ακόμα και στον χώρο αναμονής, ώστε να  εξασφαλίζεται και ο απαραίτητος χρόνος απολύμανσης 15 λεπτών από πελάτη σε πελάτη και όπως καταλαβαίνετε οι πελάτες δεν θα συναντιούνται.

Η χρήση μάσκας και τα γάντια μιας χρήσης είναι υποχρεωτικά σε όλους (εργαζόμενους & επισκέπτες) για λόγους βέλτιστης προφύλαξης. Όλοι οι πελάτες πρέπει να εκτελούν υγιεινή των χεριών πριν εισέλθουν στην καμπίνα  υπηρεσίας, απολυμαντικό χεριών στη ρεσεψιόν και στην αίθουσα αναμονής θα είναι εύκολα προσβάσιμο ενθαρρύνοντάς τους, να διατηρούν τα χέρια τους καθαρά. Όσο για τον χώρο όπου γίνονται οι θεραπείες θα υπάρχει μόνο ένας πελάτης και ο εργαζόμενος.

Οι πελάτες θα πρέπει να ελέγχουν τη θερμοκρασία τους πριν έλθουν στο ραντεβού, τώρα όσοι έχουν συμπτώματα πυρετού ή αναπνευστικού πρέπει να ακυρώσουν την κράτησή τους. Το ωράριο λειτουργίας διαμορφώνεται από τις 9.00 – 22.00 καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής.

Αγαπημένες στιγμές δουλειάς και αγάπης με όλες τις ανέσεις θυμίζει η φωτο από το κέντρο αισθητικής «Erato’s be-you-tiful», καθώς από αύριο τα πάντα θα είναι διαφορετικά και θα γίνονται μόνο με μάσκες, γάντια και αυστηρή τήρηση των ραντεβού με τους πελάτες, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Με σεβασμό στον άνθρωπο και υπακοή στους κανόνες υγιεινής όλα από αύριο θα είναι αλλιώς.

Όλα, εκτός από το πηγαίο χαμόγελο και τη θετική ενέργεια που ευτυχώς δεν επηρεάζονται από κανέναν κορωνοϊό…

Στο κέντρο αισθητικής και κοσμετολογίας της κ. Γωγώς Καββαθά, όλα είναι έτοιμα για την αυριανή πρωτόγνωρη και περίεργη για όλους μας κατάσταση που βιώνει η χώρα και γενικότερα ολόκληρος ο πλανήτης. Τηρώντας λοιπόν αυστηρά όλους τους κανόνες υγιεινής με αντισηπτικά, γάντια και απολυμάνσεις θα γίνονται από αύριο Δευτέρα τόσο η περιποίηση του προσώπου, όσο και του σώματος.. Μπορεί οι συνθήκες εργασίας να άλλαξαν, όμως η ποιότητα παραμένει ίδια..

Πρόβα τζενεράλε κάνουν για όλα όσα θα λάβουν χώρα από αύριο και μέχρι να παύσουν τα μέτρα προστασίας που επέβαλε η κυβέρνηση για τον covid 19 στο κομμωτήριο της κ. Πηνελόπης Μπούρου στον Πύργο. Η διεύθυνση και το προσωπικό πανέτοιμο να εξυπηρετήσει τους πελάτες με τη μέθοδο του ραντεβού όπως αποφασίσθηκε από το υπουργείο. Αντισηπτικά θα υπάρχουν στον χώρο ενώ θα τηρηθεί αυστηρά η παρουσία των ατόμων που επιτρέπονται ανά 20 τετραγωνικά μέτρα…

Τέλος οι καφέδες και τα περιοδικά στα κέντρα αισθητικής..

Όλη η επικαιρότητα