Ελλάδα

Σε παραπομπή για δίκη ο Ανδρέας Μαρτίνης

Ακούστε το άρθρο

Στην παραπομπή για δίκη του πρώην προέδρου του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέα Μαρτίνη, προχώρησε η εισαγγελέας Εφετών, ενώ στο εδώλιο αναμένεται να οδηγηθεί και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κάμπης, για το σκάνδαλο της γερμανικής εταιρείας Hospitalia International, μια εταιρεία ξενοδοχειακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Μαρτίνης έχει κριθεί προφυλακιστέος δύο φορές, καθώς εκτός από την υπόθεση Hospitalia International κατηγορείται και για απιστία στην υπηρεσία για την νοσηλεία στο «Ερρίκος Ντυνάν» γνωστών πολιτικών, ανθρώπων των ΜΜΕ και άλλων, με «ασύμφορες» εκπτώσεις κόστους ή και εντελώς δωρεάν, οι οποίες κατά το κατηγορητήριο ζημίωσαν το Ίδρυμα με 1,75 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Ανδρέας Μαρτίνης ο οποίος προσωρινά είχε τεθεί υπό κράτηση για το σκάνδαλο του «Ερρίκος Ντυνάν», αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας.

Τόσο ο ίδιος όσο και οι δύο συγκατηγορούμενοί του, εμπλέκονται στην υπόθεση μέσω μίζας ύψους 3,1 εκατομμυρίων μάρκων που είχε καταβληθεί, προκειμένου η Hospitalia International να επιλεγεί ως προμηθεύτρια, συνάπτοντας τελικά σύμβαση με το Ντυνάν. Μεγάλο μέρος δε των χρημάτων αυτών, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διοχετεύθηκαν στην Ελβετία από τον Ανδρέα Μαρτίνη, ο οποίος ενώπιον του ανακριτή είχε αρνηθεί τον Μάιο του 2016 την κατηγορία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που του είχε απαγγελθεί. Μεταξύ των άλλων το κατηγορητήριο αναφέρει ότι έγιναν κινήσεις με στόχο να προσδοθεί νομιμοφάνεια στο εν λόγω ποσό, καθώς υπήρξε μετατροπή του σε κινητή περιουσία από το ζεύγος Μαρτίνη. Το Συμβούλιο Εφετών είναι αυτό που θα λάβει την τελική απόφαση για τον εάν ο Ανδρέας Μαρτίνης θα οδηγηθεί στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Πηγή: pikosapikos.gr

Όλη η επικαιρότητα