Ζώα

Σε ποια ηλικία σφαγιάζονται τα ζώα που τρώμε και πόσο θα ζούσαν κανονικά;

Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να προκαλεί μία θλίψη η έκφραση «Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν» δεν συμβαίνει όμως το ίδιο για τους περισσότερους από εμάς όταν πρόκειται για το μοσχαράκι ή το αρνάκι «γάλακτος» που όπως προδίδει το «γάλακτος», η τρίτη ηλικία για κάποια ζώα είναι άπιαστο όνειρο.

Η βιομηχανία του κρέατος που έχει γιγαντωθεί τα τελευταία 100 χρόνια φροντίζει ώστε να σκοτώνει τα ζώα όχι όταν γεράσουν, αλλά όταν πιάσουν το σωστό βάρος ή σταματήσουν να είναι παραγωγικά. Μπορεί ο πίνακας που επιμελήθηκε το skoolofvegan.com να έχει κάποιες υπερβολές επιλέγοντας προφανώς ράτσες με μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής ή το χαμηλότερο όριο σφαγής, όμως η πραγματικότητα δεν είναι και πολύ διαφορετική.

Από τον πίνακα απουσιάζουν τα ψάρια όπου εμείς οι Έλληνες έχουμε ανατραφεί με ένα «έγκλημα» καθώς δεν παραλείπουμε στις επισκέψεις μας στις ταβέρνες να παραγγέλνουμε γόνο αγνοώντας ότι με την υπεραλίευση των νεογέννητων ψαριών έχουμε φθάσει στο σημείο να απειλούνται τα αποθέματα στην Μεσόγειο. Μάθε περισσότερα από την σχετική σελίδα της WWF.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα