Ηλεία

Σε ρυθμούς Αποκριάς η Αμαλιάδα – Κατασκευάζονται τα άρματα για το Καρναβάλι

Ακούστε το άρθρο

Σε ρυθμούς Αποκριάς και Καρναβαλιού κινείται πλέον η Αμαλιάδα, καθώς ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τις φετινές εκδηλώσεις.

Μετά την συνάντηση των εθελοντών και την σύσταση της οργανωτικής επιτροπής, ξεκίνησε μία σειρά επαφών αλλά και ο σχεδιασμός του φετινού Καρναβαλιού, με το οποίο θα κορυφωθούν οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις και ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή των αρμάτων που θα λάβουν μέρος στην μεγάλη παρέλαση.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το ‘ορμητήριο’ είναι οι παλιές αποθήκες του ΑΣΟ. Εκεί άρχισαν να συγκεντρώνονται οι εθελοντές και τα πρώτα άρματα άρχισαν να παίρνουν σάρκα και οστά.

Η έναρξη των Αποκριάτικων εκδηλώσεων θα γίνει την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, που ξεκινά και το Τριώδιο και η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Μαρτίου.

Το μεγάλο παιδικό Αποκριάτικο πάρτι, το οποίο αναλαμβάνουν να διοργανώσουν οι Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των δημοτικών σχολείων στο μικρό βοηθητικό κλειστό γήπεδο, φέτος θα πραγματοποιηθεί την τελευταία Κυριακή των Αποκριών, δηλαδή την Κυριακή 10 Μαρτίου.

Την επόμενη ημέρα, δηλαδή την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα Κούλουμα θα γιορταστούν στην πλατεία της Κουρούτας.

Οι διοργανωτές εξετάζουν και άλλες προτάσεις προκειμένου να εμπλουτιστεί το πρόγραμμα εκδηλώσεων και πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί επίσημα από την οργανωτική επιτροπή.

Όλη η επικαιρότητα