Ηλεία

Σε ρυθμούς καρναβαλιού ο Κάμπος- Σήμερα η έναρξη των εκδηλώσεων στα Λεχαινά

Ακούστε το άρθρο

Σε δυναμικούς ρυθμούς καρναβαλιού εισέρχεται ο Κάμπος με πολλές κωμοπόλεις να έχουν ετοιμάσει και φέτος ένα πλούσιο και φαντασμαγορικό πρόγραμμα για όλα τα γούστα.

Σήμερα στις 7 το απόγευμα γίνεται η έξοδος του βασιλιά Καρνάβαλου στα Λεχαινά με την συνοδεία της Φιλαρμονικής. Το χορευτικό τμήμα του Ομίλου Εθιμοτοπικών Εκδηλώσεων Λεχαινών θα ταξιδέψει το κοινό σε αυθεντικά αποκριάτικα δρώμενα με μουσική και παραδοσιακούς χορούς.

Στη Βάρδα το Σάββατο το πρωί από τις 11 και μέχρι αργά το απόγευμα τα παιδιά και όχι μόνο δίνουν ραντεβού στη Βάρδα. Με φουσκωτά παιχνίδια, χορό, τραγούδι, και άλλες εκπλήξεις.

Το Σάββατο στις 4.30 το απόγευμα ραντεβού στο Νεοχώρι για την παρέλαση των καρναβαλιστών και για ξεφάντωμα με πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους. Μετά το πέρας της παρέλασης των καρναβαλιστων το γλέντι θα συνεχιστεί στη κεντρική πλατεία με φαγητό, άφθονο ποτό και πολύ χορό.

Στην Ανδραβίδα στις 7 το απόγευμα ξεκινά η 7η Νυχτερινή Ποδαράτη με πολλές συμμετοχές που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο και με παρουσιαστές τον Ηλία Γκότση και τον Γαλανόπουλο.

Το Σάββατο στις 8 το βράδυ, από τον Όμιλο Εθιμοτοπικών Εκδηλώσεων  στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου  θα γίνει το αντάμωμα των Γενίτσαρων με χορευτικές ομάδες από το Στρούσι, την Μυρσίνη και τα Λεχαινά. Το πρωί στις 10 θα έχει προηγηθεί στην ίδια πλατεία το Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού.

Την Κυριακή το μεσημέρι στις 3 στα Λεχαινά θα πραγματοποιηθεί η 45η καρναβαλική παρέλαση με παρουσιαστή τον Γιάννη Σπαλιάρα. Την εκδήλωση υπογράφει ο Όμιλος Εθιμοτοπικών Εκδηλώσεων.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 5, το κέφι μεταφέρεται στην Μυρσίνη με την μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση.

Στο Κάστρο την Καθαρά Δευτέρα ο κόσμος θα απολαύσει τα κούλουμα και στη συνέχεια στις 3 το μεσημέρι ο Μάρκος Σεφερλής θα παρουσιάσει το καρναβάλι.

Κανραβάλι στο Δήμο Πηνειού

Την Κυριακή στις 3 το μεσημέρι το 23ο Καρναβάλι Τραγανού που έχει καθιερωθεί ως θεσμός υπόσχεται σε όλους πολύ κέφι με παρέλαση, χορό και τραγούδια.

Επίσης στο δήμο Πηνειού στο Βαρθολομιό την Καθαρά Δευτέρα όλοι στο 2ο Καρναβάλι Βαρθολομιού στις 15:30..
Μεγάλη παρέλαση αρμάτων, Καρναβαλιστών ,κλόουν, ξυλοπόδαροι, χορευτικά, σοκολατοπόλεμος και πάρα πολλές ακόμα εκπλήξεις, περιμένουν όλους όσους παρευρεθούν στο 2ο Καρναβάλι. Παρουσιαστής θα είναι ο Δημήτρης Ουγγαρέζος.

Όλη η επικαιρότητα