Ηλεία

Σε σοβαρή κατάσταση στο ΠΓΝΠ 4χρονο κοριτσάκι από την Ηλεία

Το παιδί έχει διαγνωστεί με μυοκαρδίτιδα – περικαρδίτιδα.
Ακούστε το άρθρο

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας ένα κοριτσάκι μόλις τεσσάρων ετών, από την Ηλεία.

Το παιδί μεταφέρθηκε προχθές στο Νοσοκομείο Πύργου από τους γονείς του, με υψηλό πυρετό και χθες κρίθηκε αναγκαίο να διακομιστεί στην Πάτρα, αφού η υγεία του επιβαρύνθηκε.

Το κοριτσάκι έχει διαγνωστεί με μυοκαρδίτιδα – περικαρδίτιδα και είναι διασωληνωμένο στο ΠΓΝΠ, δίνοντας μεγάλη μάχη για να ξεπεράσει τον κίνδυνο και να επιστρέψει υγιέστατο στους δικούς του. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συσσωρευμένο περικαρδιακό υγρό, που δεν είναι βέβαιο ότι συνδέεται με τον κορωνοϊό, καθώς το προκαλούν και άλλοι ιοί.

Οι γιατροί δίνουν πραγματική μάχη για την 4χρονη, ενώ το παιδί κατά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, υποβλήθηκε και σε μοριακό έλεγχο (PCR) για τον κορωνοϊό, με το αποτέλεσμα να είναι αρνητικό.

Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του παιδιού βρίσκεται όλη η ομάδα της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ υπό τον Ανδρέα Ηλιάδη, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο της μεταφοράς του παιδιού σε εξειδικευμένο νοσοκομείο των Αθηνών.

Τι είναι η μυοκαρδίτιδα

Η μυοκαρδίτιδα είναι φλεγμονώδης νόσος του καρδιακού μυός με μεγάλο εύρος κλινικής εικόνας, από ασυμπτωματική έως ολέθρια. Η μυοκαρδίτιδα ενίοτε δύναται να εξελιχθεί σε σοβαρή καρδιακή ανεπάρκεια. Η πραγματική έκταση της νόσου της μυοκαρδίτιδας στον πληθυσμό είναι άγνωστη, επειδή, σε αρκετές περιπτώσεις, η προσβολή του μυοκαρδίου είναι ασυμπτωματική. Τα αίτια της μυοκαρδίτιδας είναι συνήθως ιογενή (με συχνότερους ιούς τους εντεροϊούς, τον Coxsackie B, τους αδενοϊούς και τους παρβοϊούς).

Όλη η επικαιρότητα