Ελλάδα

Σε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ. για το «καυτό» Σαββατοκύριακο

Ακούστε το άρθρο
Σε κατάσταση συναγερμού θα βρίσκεται το Σαββατοκύριακο η ΕΛ.ΑΣ. στην Αττική καθώς μέσα σε 48 ώρες θα πραγματοποιηθούν η συγκέντρωση και πορεία για την επέτειο των Ιμίων από τα μέλη της Χρυσής Αυγής, το Σάββατο το βράδυ ενώ  την Κυριακή το μεσημέρι το συλλαλητήριο για την Μακεδονία στις 14.00 στο Σύνταγμα και η αντισυγκέντρωση από αντεξουσιαστές δυο ώρες νωρίτερα στα Προπύλαια. Επίσης στις 19.30 στο γήπεδο Καραϊσκάκη στο Φάληρο θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας ποδοσφαίρου Ολυμπιακός – ΑΕΚ για την Superleague.
«Πονοκέφαλος» για τους αστυνομικούς αποτελούν αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε ιστοσελίδες του αντεξουσιαστικού χώρου για «δυναμικές απαντήσεις» σε όσους επιχειρήσουν να «χτυπήσουν» καταλήψεις στην Αθήνα μετά την εμπρηστική επίθεση σε κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη στη Θεσσαλονίκη.
Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. όπου συζητήθηκαν όλοι οι προβληματισμοί και όπως ειπώθηκε στόχος είναι να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα και να αποφευχθεί οποιαδήποτε και οπουδήποτε «συνάντηση» όσων συμμετέχουν σε αυτό με αυτούς που θα συμμετέχουν στη συγκέντρωση στα Προπύλαια. Στα μέτρα ασφαλείας θα χρησιμοποιηθεί σχεδόν το σύνολο της δύναμης των αστυνομικών που υπηρετούν στο Λεκανοπέδιο ενώ δεν αποκλείεται να ζητηθούν ενισχύσεις και από την επαρχία αν κριθεί απαραίτητο.
Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημείωναν ότι τα μέτρα ασφαλείας ουσιαστικά θα ξεκινούν από τα σημεία εκκίνησης των τουριστικών λεωφορείων σε διάφορες περιοχές της χώρας, θα υπάρχει επιτήρηση κατά μήκος της διαδρομής τους (υπενθυμίζεται πως πούλμαν με συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη είχε δεχθεί επίθεση με πέτρες ενώ ξεκινούσε από το κέντρο της Αθήνας) και φυσικά στα προκαθορισμένα σημεία όπου θα σταθμεύσουν.
Παράλληλα σε κλοιό ασφαλείας θα βρεθούν κτίρια και σημεία που μπορεί να γίνουν στόχοι επιθέσεων στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σταθμοί του Μετρό περιφερειακά του Συντάγματος για να γίνει απρόσκοπτα η μετακίνηση όσων θέλουν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο.
Σχετικά με τους αστυνομικούς που θα διατεθούν στα μέτρα ασφαλείας αναφέρουν τα ίδια στελέχη ότι θα διατεθούν κατά τέτοιο τρόπο ώστε να βρίσκονται σε όλα τα κομβικά σημεία αλλά και να μην υπάρξει καταπόνηση των δυνάμεων.
Επιπλέον καλούν τους οδηγούς να αποφύγουν να κινηθούν την Κυριακή από νωρίς το πρωί ως αργά το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας καθώς θα υπάρξουν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις.

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα