Αθλητισμός

Σε θανατηφόρο τροχαίο ενεπλάκη ο Νταμπίζας (νεότερο)

ntabizas_troxaio.jpg
Ακούστε το άρθρο

Νεότερη ενημέρωση Ερευνούν το σενάριο ο Νταμπίζας να έπεσε πάνω στη μηχανή.

 

Οι εμπειρογνώμονες εξετάζουν το γιατί ο οδηγός του «Smart» δεν είδε τη σταματημένη στο φανάρι μοτοσικλέτα.
Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το «Smart» του Νίκου Νταμπίζα συγκρούστηκε με τη μοτοσικλέτα, με τραγικά αποτελέσματα, προσπαθούν να διαλευκάνουν οι αξιωματικοί της Τροχαίας. 

Για το λόγο αυτό, η Τροχαία θα αναθέσει σε ειδικό πραγματογνώμονα την έρευνα, ενώ παράλληλα περιμένουν ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού να συνέλθει, προκειμένου να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις. 

Ο οδηγός της μηχανής είναι πιο σοβαρά τραυματισμένος και δεν είναι σε θέση να μιλήσει, ενώ  η άτυχη 31χρονη που επέβαινε στη μοτοσικλέτα άφησε την τελευταία πνοή της στο νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας. 

Παράλληλα, περιμένουν τα αποτελέσματα στις εξετάσεις αίματος των δύο εμπλεκομένων, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν είχαν καταναλώσει αλκοόλ. 

Τα σενάρια που εξετάζονται

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία για το πώς σημειώθηκε το θανατηφόρο τροχαίο. Επειδή ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, θα σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και θα ασκηθούν διώξεις σε βάρους του οδηγού που ευθύνεται για το δυστύχημα.

Εκτός από τις εξετάσεις αίματος για να διαπιστωθεί εάν είχαν πιει, θα εξετάσουν τις κάμερες ρύθμισης κυκλοφορίας, τα ίχνη στην άσφαλτο, αλλά και τα όσα θα υποστηρίζουν οι δύο οδηγοί. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το φανάρι στη συμβολή Βουλιαγμένης και Ζεφυρίου ήταν κόκκινο στο ρεύμα προς Βουλιαγμένη, όταν σημειώθηκε το τροχαίο. 

Ένα σενάριο θέλει κάποιο από τα δυο οχήματα να παραβίασε το κόκκινο, όμως το γεγονός ότι τόσο η μηχανή όσο και το αυτοκίνητο κινούνταν στο ίδιο ρεύμα, καθιστά πιο πιθανό το ενδεχόμενο, το «Smart» του Νίκου Νταμπίζα να έπεσε με δύναμη πάνω στη σταματημένη μηχανή. 

Το γιατί έγινε αυτό δεν είναι σε θέση κανείς να εξηγήσει και ο πραγματογνώμονας θα ερευνήσει να δει αν υπάρχουν ίχνη φρεναρίσματος στο δρόμο. Για να συμβεί αυτό, σημαίνει πως ο οδηγός δεν είδε το σταματημένο όχημα. 

Με δεδομένο ότι το δυστύχημα σημειώθηκε στις 4 τα ξημερώματα, ερευνάται αν ο οδηγός κοιμήθηκε στο τιμόνι ή  κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. 

 

 


Στο Ασκληπιείο της Βούλας νοσηλεύεται ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Νίκος Νταμπίζας, ο οποίος στις 4 τα ξημερώματα ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Νταμπίζας που οδηγούσε ένα Smart συγκρούστηκε με μια μοτοσικλέτα στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ύψος της Βούλας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί τόσο ο ίδιος όσο και ο οδηγός του δικύκλου και να σκοτωθεί η συνεπιβάτης του δεύτερου. 

Η τροχαία διενεργεί προανάκριση για να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες του τροχαίου.

 
Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα