Ελλάδα

Σε υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία την Δευτέρα

se_ypsila_epipeda_i_thermokrasia_tin_deytera.jpg
Ακούστε το άρθρο

Παροδικές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με τοπικές βροχές στην Ήπειρο, το Βόρειο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, περιμένουμε τη Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου. Το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες ενώ οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής.

Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα, θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 7 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 11 έως 21 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 12 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 12 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη με τη μέγιστη στη Βόρεια Κρήτη να φτάνει τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί.

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι και μετά θα πυκνώσουν, περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι και από το μεσημέρι και μετά ισχυροί.

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου:

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στα δυτικά πιθανώς να είναι ισχυρές, αναμένουμε στα βόρεια και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου την Τρίτη, 21 Ιανουαρίου. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένουμε λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα σποραδικών βροχών στα κεντρικά ηπειρωτικά. 

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ. Σε μικρή πτώση η θερμοκρασία στα δυτικά και τα ως προς τις μέγιστες τιμές.
 
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου:

Νεφώσεις με βροχές αναμένουμε στη δυτική Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο, την Τετάρτη, αλλά και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και λίγα χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα, περιμένουμε λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου:

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά, βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο, όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας, αναμένουμε την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή και Σάββατο, 24 και 25 Ιανουαρίου:

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, περιμένουμε την Παρασκευή και το Σάββατο, 24 και 25 Ιανουαρίου

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μ3 4 και βαθμιαία στο Αιγαίο βόρειων διευθύνσεων τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Όλη η επικαιρότητα