Μπάσκετ

ΣΕΦΑ Ανδραβίδας: Με οργάνωση και μεθοδικότητα στην κορυφή

Ακούστε το άρθρο
  • Κουκουζέλης ίσον… άνοδος

Το ΣΕΦΑ Ανδραβίδας αναδείχθηκε πρωταθλητής στην φετινή Α2 ΕΣΚΑΗ, βάσει της βαθμολογικής κατάταξης μέχρι την οριστική διακοπή και ελέω κορωνοϊού, γεγονός που του έδωσε την άνοδο στην Α1 μετά από 11 ολόκληρα χρόνια

Το αποτέλεσμα φυσικά δεν είναι άδικο, αφού το συγκρότημα του Σάκη Κουκουζέλη είχε σταθερή πορεία και κινήθηκε με μεθοδικά βήματα, διατήρηση του περυσινού βασικού κορμού και προσεκτικές κινήσεις στις λιγοστές μεταγραφές του.

Σε 20 παιχνίδια στην σεζόν μέτρησε 17 νίκες και 2 ήττες, αλλά η αποτυχία με τον Προφήτη Ηλία στην Πάτρα με 68-49 ήταν μία ήττα που τον έβαλε σε περιπέτειες. Αν συνεχιζόταν το πρωτάθλημα το ΣΕΦΑ θα έδινε ντέρμπι στην Πάτρα με την δεύτερη Νίκη και αν κέρδιζε θα αγκάλιαζε την απευθείας άνοδο. Όμως σε περίπτωση αποτυχίας τα πράγματα θα γίνονταν πιο δύσκολα, αφού η ομάδα από την Ανδραβίδα είχε 4 ματς στη συνέχεια και η Νίκη θα είχε 5. Με την Αγυιά είχε 2-0, όπως και με την ΝΕΠ, αλλά οι «Προφήτες» έβαλαν δύσκολα στον ΣΕΦΑ (1-1) και το ντέρμπι με την Νίκη θα ήταν «τελικός».

Ωστόσο με τα δεδομένα της διακοπής το ΣΕΦΑ αντικειμενικά ήταν η πιο σταθερή σε απόδοση ομάδα και της αξίζουν πολλά μπράβο για την επικείμενη άνοδο στην Α1, που αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα από τα «χείλη» της ΕΣΚΑΗ.

Ο Γιώργος Τόγιας ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και του πρωταθλήματος, ενώ κινητήριος μοχλός ήταν και φέτος ο Βασίλης Κορακιανίτης, που ήταν 2ος σκόρερ της ομάδας και 3ος στο πρωτάθλημα.

Μέσα σε 6 χρόνια, το ΣΕΦΑ με πολλή δουλειά και οργάνωση, κατάφερε να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία της ΕΣΚΑΗ, έχοντας προπονητή τις τρεις τελευταίες σεζόν (μία στη Β΄ ΕΣΚΑΗ και δύο στην Α2) τον Σάκη Κουκουζέλη με τον ικανό τεχνικό να έχει συνδέσει το όνομά του με τρεις ανόδους της ομάδας στην Α1, τις δύο ως παίκτης της ομάδας και φέτος ως προπονητής!

Η «ταυτότητα» της φετινής χρονιάς

Θέση: 1η

Ρεκόρ: 17-2

Ενεργητικό: 1400 πόντοι σε 19 ματς (73.6 πόντοι ανά παιχνίδι)

Παθητικό: 1185 πόντοι σε 19 ματς (62.3 πόντοι ανά παιχνίδι)

Εντός έδρας: 10-0

Εκτός έδρας: 7-2

Μεγαλύτερο σερί νικών: 10 νίκες σερί (από 8η αγωνιστική μέχρι 19η, εξέτισε ρεπό την 13η)

Πρώτος σκόρερ: Γιώργος Τόγιας 393 πόντοι

 

Όλη η επικαιρότητα