ΣΕΓΑΣ: Εθελοντική αιμοδοσία σε Πύργο, Αρχ. Ολυμπία και Λεχαινά

Όπως και άλλες  ενώσεις, έτσι και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β. Πελοποννήσου συμμετέχει στη πρόσκληση του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη προκειμένου να βοηθήσουν να συγκεντρωθεί αίμα που  πολλοί συνάνθρωποι έχουν ανάγκη.

Για αυτό το λόγο ανακοινώσει σήμερα πως διοργανώνει δράση αιμοδοσίας σε Πάτρα, Αρχαία Ολυμπία, Πύργο και Λεχαινά καλώντας όλους να συμμετάσχουν.

Η ανακοίνωση:

«Στη δύσκολη συγκυρία που βιώνει και η χώρας μας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, και με δεδομένο ότι οι ανάγκες σε αίμα δεν σταματούν, θεωρήσαμε αυτονόητη υποχρέωση μας να συμμετάσχουμε στην προσπάθεια εθελοντικής Αιμοδοσίας που ξεκίνησε η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και η οποία απαιτεί μόνο λίγο από τον χρόνο μας για να προσφέρουμε λίγο αίμα, για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Το ίδιο ισχύει και για την αντίστοιχη προσπάθεια της Περιφερειακής ενότητας Ηλείας.

Επειδή ο Κλασσικός Αθλητισμός έχει  κύριο στόχο τη σωματική Υγεία του ατόμου αλλά και την αλτρουιστική   συμπεριφορά   προς   την  Κοινωνία   με   σκοπό   τη   διαμόρφωση   του   σωστού   τύπου Ανθρώπου, η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελοποννήσου πιστεύει ότι η συμμετοχή   στη   δράση Αιμοδοσίας  των   Αθλητών,  των   Προπονητών  αλλά  και   όλων   των   ανθρώπων   του   Στίβου   είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη.

Για   την   διευκόλυνσή   τους   στην   προσφορά   αυτού   του   δώρου   ζωής,   Κινητή   Μονάδα   της Διεύθυνσης   Δημόσιας   Υγείας   της   Περιφέρειας   Δυτικής   Ελλάδας   θα   βρίσκεται   στην   Πλατεία «Βασιλέως Γεωργίου Α΄» στην Πάτρα έως και την Μ. Πέμπτη 16 Απριλίου 2020.

Καθημερινά, 7ημέρες την εβδομάδα, από τις 09.30΄ – 13.30΄ το επιστημονικό προσωπικό που βρίσκεται στην κινητή μονάδα αιμοδοσίας θα μας εξυπηρετεί με ασφάλεια και υπευθυνότητα. Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή οι μονάδες εξυπηρετούν και τα απογεύματα από τις 17.30 έως τις 20.30.