Life

Σεμινάρια… εκμάθησης του φλερτ από τρεις επιχειρηματίες

Ακούστε το άρθρο

Επιχείρηση-φλερτ στα “πέτρινα” χρόνια του ίντερνετ έστησαν τρεις δαιμόνιοι επιχειρηματίες, οι οποίοι βλέποντας τη δυσκολία πολλών ανδρών να προσεγγίσουν γυναίκες αποφάσισαν να ιδρύσουν εταιρία με αντικείμενο την εκμάθηση της τέχνης του φλερτ.

Όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος», οι ιδρυτές είναι τρεις άνδρες που ήταν και οι ίδιοι θύματα του άγχους της απόρριψης, της πρώτης προσέγγισης και της χαμηλής αυτοπεποίθησης με αποτέλεσμα –όπως λένε- να μην το έχουν καθόλου με τις γυναίκες.

Ο Ανέστης, πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός (απόφοιτος του Μετσοβίου), ο Χρήστος, πτυχιούχος Ηλεκτρολογίας, και ο Σπύρος, πτυχιούχος Πληροφορικής με μεταπτυχιακό στο Management, αποφάσισαν να παλέψουν τους φόβους τους, μελέτησαν τη γυναικεία ψυχολογία, άρχισαν να φλερτάρουν με επιτυχία και έφτιαξαν την εταιρία «menofstyle», που από το 2014 έχει… εκπαιδεύσει στο φλερτ 400 άνδρες, ηλικίας από 18 έως 55 ετών.

"Τους μαθαίνουμε να προσεγγίζουν τις γυναίκες με ωραίο τρόπο, βασισμένο στην ειλικρίνεια", λένε οι εμπνευστές της επιχείρησης
“Τους μαθαίνουμε να προσεγγίζουν τις γυναίκες με ωραίο τρόπο, βασισμένο στην ειλικρίνεια”, λένε οι εμπνευστές της επιχείρησης

Ο «ΕΤ» τους συνάντησε το βράδυ της Παρασκευής σε δημοφιλές μπαρ στο κέντρο της Αθήνας, όπου οι τρεις τους είχαν ραντεβού με δύο από τους μαθητές τους, το Διονύση και το Θέμη, για το πρακτικό μέρος του προγράμματος, που περιλαμβάνει φλερτ σε γυναίκες που διασκεδάζουν σε μπαρ.

«Πάντα έχουμε άγχος. Γιατί όσο καλά και να τα πάει ένας μαθητής πάντα παίρνει ώθηση από ένα καλό αποτέλεσμα. Από ένα τηλέφωνο που θα του δώσει μία κοπέλα ή από το κλείσιμο ενός ραντεβού μαζί της. Ο Διονύσης και ο Θέμης τα πάνε πολύ καλά. Πριν έρθουν στο μπαρ βγήκαν στο δρόμο και φλέρταραν με περίπου 30 γυναίκες. Το φλερτ δεν θα το μάθεις στα βιβλία. Έχω υπάρξει στη θέση τους. Ήμουν μόνος και δεν είχα κοπέλα, μέχρι που έκλεισα τα 23 και αποφάσισα να αλλάξω. Μέχρι τότε φοβόμουν να μιλήσω με γυναίκες που μου άρεσαν. Ήμουν κοινωνικός μόνο με τους άντρες. Η στροφή μέσα μου έγινε όταν διάβασα το βιβλίο «Το παιχνίδι: Η κρυφή βίβλος της γυναικείας αποπλάνησης». Τότε ήταν που είπα όχι μόνο θα τα καταφέρω αλλά θα κάνω και τους άλλους να τα καταφέρουν», λέει στον «ΕΤ» ο Ανέστης.

“Τους μαθαίνουμε να προσεγγίζουν τις γυναίκες με ωραίο τρόπο”

Όσο μας μιλάει οι δύο συνεργάτες του, ο Χρήστος και ο Σπύρος, έχουν εντοπίσει τις γυναικοπαρέες του μαγαζιού, όπου πηγαίνουν για φλερτ ο Διονύσης και ο Θέμης. «Κρατάω χρόνο. Όταν περάσουν 3-5 λεπτά θα πάω για υποστήριξη στον Διονύση που μιλάει με τρεις κοπέλες. Δείχνουν να τον αποδέχονται», μας λέει ο Χρήστος. Και συνεχίζει: «Μη νομίζετε ότι έρχονται σε εμάς μόνο απεγνωσμένοι άντρες. Συχνά έρχονται άνθρωποι που επειδή στηρίζονται μόνο στον κοινωνικό τους κύκλο περιορίζονται. Δεν ανοίγονται όταν βγαίνουν έξω ή έχουν φίλους που τους λένε ‘που να μας να μιλήσεις, κάτσε εδώ’. Βλέπουμε το φόβο στα μάτια τους. Όταν τους βάζουμε ξαφνικά να φλερτάρουν πολλές γυναίκες βλέπουν ξαφνικά έναν άλλο κόσμο, που πολλές φορές τους αλλάζει τη ζωή. Τους μαθαίνουμε να προσεγγίζουν τις γυναίκες με ωραίο τρόπο, βασισμένο στην ειλικρίνεια. Μαζί τους συνεχίζουμε και εμείς να μαθαίνουμε. Άλλωστε για να μάθεις τις γυναίκες χρειάζεσαι δέκα ζωές. Κάθε μία είναι διαφορετική».

"Δεν έχει τόσο σημασία όσο νομίζουμε η πρώτη ατάκα. Το παν είναι να είσαι άνετος", είναι μια ακόμη συμβουλή που δίνουν
“Δεν έχει τόσο σημασία όσο νομίζουμε η πρώτη ατάκα. Το παν είναι να είσαι άνετος”, είναι μια ακόμη συμβουλή που δίνουν

Μετά από περίπου δέκα λεπτά φλερτ ο Διονύσης και ο Θέμης επιστρέφουν για να συνεχίσουν σε άλλες παρέες, προσέχοντας να μην υπάρχει οπτική επαφή με τις προηγούμενες από τις οποίες πήραν το κινητό τηλέφωνο από δύο κοπέλες. «Πολλοί μαθητές μας ρωτάνε για την πρώτη ατάκα. Τους εξηγούμε ότι το παν είναι να είναι άνετοι. Η ατάκα θα έρθει. Στο δρόμο για παράδειγμα μπορούν να πουν  ‘σε είδα από μακριά και πλησίασα για να δω αν είσαι και από κοντά τόσο όμορφη’. Αν η γυναίκα απαντήσει ‘τελικά είμαι όμορφη;’ αυτό σημαίνει ότι έχεις ένα πρώτο θετικό δείγμα», εξηγεί ο Ανέστης.

Μετά από τρεις ώρες στο μπαρ βγήκαμε έξω για να μας μιλήσουν οι μαθητές για την εμπειρία τους. «Το βασικό θέμα μου ήταν το άγχος της απόρριψης και της πρώτης προσέγγισης. Η κατάσταση επιδεινώθηκε από ένα πρόβλημα υγείας που με έριξε ακόμα περισσότερο ψυχολογικά. Μετά τα μαθήματα πήρα τα πάνω μου. Φλέρταρα στο δρόμο, σε μπαρ. Πήρα τηλέφωνα γυναικών. Με λίγα λόγια έμαθα να διεκδικώ και πάλεψα για να ξεπεράσω τους φόβους μου», λέει ο Διονύσης που είναι φοιτητής. Δίπλα του ο Θέμης, ο οποίος δουλεύει σε καφετέρια, συνεχίζει: «Ήρθα από μία μικρότερη πόλη στην Αθήνα και τα βρήκα σκούρα. Είχα συνηθίσει στην νοοτροπία της μικρής κοινωνίας, όπου ντρεπόμουν να φλερτάρω γιατί σκεφτόμουν τι θα πουν οι άλλοι. Μη μου βγει το όνομα. Τώρα που βλέπω πως είναι να φλερτάρεις καταλαβαίνω τι έχανα τόσο καιρό».

Θεωρητικά μαθήματα

Το πρόγραμμα των μαθημάτων διαρκεί έξι μήνες και περιλαμβάνει εκτός από πρακτικό και θεωρητικό κομμάτι.

«Στα σεμινάρια που γίνονται στα γραφεία μας η εκπαίδευση αφορά στη διαχείριση πολλών ειδών πίεσης, στην εκμάθηση βασικών πραγμάτων για τη γυναικεία ψυχολογία, στη γλώσσα του σώματος, στον τόνο της φωνής. Μαθαίνεις να καταλαβαίνεις πότε μία γυναίκα είναι συναισθηματικά διαθέσιμη και πότε όχι, πώς να διαχειριστείς το πρώτο ραντεβού. Όταν έρχονται σε εμάς οι άνδρες μας λένε ‘θέλω να βρω γυναίκα’. Εμείς τους απαντάμε ‘αυτό που πρέπει να επιθυμείς είναι να βρεις τη σωστή γυναίκα’», καταλήγει ο Χρήστος.

Έξι συμβουλές προς… ναυτιλομένους

1. Δεν φλερτάρουμε έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Η μυρωδιά απωθεί τις γυναίκες, ενώ μειώνεται η ικανότητα μνήμης.

2. Ζητάμε κινητό τηλέφωνο και όχι Facebook. Συνήθως η γυναίκα δίνει το Facebook όταν θέλει να αποφύγει κάποιον.

3. Είναι πιο αποτελεσματική η προσέγγιση γυναικοπαρέας από έναν άνδρα και όχι από περισσότερους. Ένας φίλος μπορεί να προσεγγίσει μόνο όταν η γυναικοπαρέα έχει αποδεχτεί τον πρώτο.

4. Δεν έχει τόσο σημασία όσο νομίζουμε η πρώτη ατάκα. Το παν είναι να είσαι άνετος για να ρίξεις τις άμυνες της γυναίκας. Να την κάνεις να γελάσει.

5. Η καλή εμφάνιση δημιουργεί πιο εύκολα έλξη και κάνει τις γυναίκες να συγχωρούν πιο εύκολα τα λάθη στο φλερτ. Δεν είναι όμως το παν, καθώς αποτελεί μόνο το 50% της επιτυχίας. Το υπόλοιπο 50% είναι το στυλ.

6. Το να πάρεις το κινητό τηλέφωνο δεν είναι αυτοσκοπός. Πολλές φορές στην προσπάθεια να το πετύχουμε χάνουμε το νόημα του φλερτ

Πηγή: THETOC 

Όλη η επικαιρότητα