Χωρίς κατηγορία

Σεμινάριο διαιτησίας ΕΠΣ Ηλείας – Έβδομη χρονιά ενημέρωσης και προόδου

Ακούστε το άρθρο

Θεσμός έχει γίνει πλέον το σεμινάριο διαιτησίας που διοργανώνει κάθε χρόνο η Επιτροπή Διαιτησίας με την συνεργασία της ΕΠΣ Ηλείας, λίγο πριν την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων της ΕΠΣΗ, που ως γνωστό ξεκινούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με την α΄ φάση του Κυπέλλου!

Έτσι και φέτος λοιπόν – για έβδομη   σερί χρονιά – η ενημερωτική ημερίδα έλαβε χώρα το πρωινό της Κυριακής στο ξενοδοχείο «Οδυσσέας» στο Κατάκολο, το οποίο αποτέλεσε χώρο συγκέντρωσης όλων των Ηλείων διαιτητών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία ενημερωθούν καλύτερα για τους κανόνες του παιχνιδιού οι οποίοι έχουν υποστεί αρκετές αλλαγές. Παρόντες βέβαια , οι παρατηρητές  διαιτησίας, αρκετοί παρατηρητές αγώνων, προπονητές και παράγοντες ομάδων!

Η συγκεκριμένη ημερίδα που έγινε με σκοπό την καλύτερη κυρίως επιμόρφωση ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2017 – 2018  πλέον είναι υποχρεωτική από την ΕΠΟ.

Η έναρξη του σεμιναρίου έγινε με το σύντομο χαιρετισμό του μέλους της ΕΔ/ΕΠΣΗ  Σάκη Γιαννόπουλου , ο οποίος στη συνέχεια εξήγησε στους διαιτητές τις τροποποιήσεις των κανονισμών, ενώ τους παρευρισκόμενος καλωσόρισε και ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ηλείας, κ. Άρης Κουλούρης, ενώ το μέλος της επιτροπής πρωταθλήματος κ. Σάκης Καραλάγας ,    ανέλυσε τη νέα προκήρυξη για να πάρει στη συνέχεια τη σκυτάλη ο ορθοπεδικός Νίκος Δημόπουλος ο οποίος μίλησε για τις αθλητικές κακώσεις και τις πρώτες βοήθειες. Ο προπονητής , Αλέκος  Τομαρόπουλος  αναφέρθηκε  στις σχέσεις προπονητή και διαιτητή, ενώ την «παράσταση»  έκλεψε… ο εκ μεταγραφής Αχαιός καθηγητής διαιτησίας και εκ των κορυφαίων στη χώρα μας με το παραστατικό του μάθημα, αναφερόμενος στην δυσκολία του OFFSIDE , και στο ρόλο του διαιτητή απέναντι στο ψηλό παιχνίδι! Τέλος ο Στ. Κυριακάκης αναφέρθηκε στα θέματα του ΚΑΠ,  και του παιξίματος της μπάλας με το χέρι αντίστοιχα. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με τις κατευθυντήριες οδηγίες για τη νέα σεζόν, ενώ νωρίτερα, όλοι οι διαιτητές υποβλήθηκαν σε γραπτές εξετάσεις και video test.

Στην διάρκεια της ημερίδας ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ κ. Άρης Κουλούρης βράβευσε για την πολύχρονη προσφορά του στη διαιτησία τον παλαίμαχο διαιτητή Δημήτρη Δήμου η «Γερμανάκο», όπως τον ξέρουν οι περισσότεροι Ηλείοι φίλαθλοι!

ΑΡΗΣ  ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ(Πρόεδρος ΕΠΣΗ): «Θα είμαστε κοντά στους διαιτητές»!

«Δηλώσεις στην «Πατρίς της Δευτέρας» έκανε  ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ κ. Άρης Κουλούρης ο οποίος τόνισε: «Εύχομαι σε όλους καλή ποδοσφαιρική χρονιά, και στους διαιτητές καλές διαιτησίες! Εμείς όπως κάνουμε  πάντα, θα είμαστε και τη νέα περίοδο κοντά στη διαιτησία, έτοιμοι να πατάξουμε κάθε φαινόμενο βίας και τρομοκρατίας σε βάρος  των διαιτητών, οι οποίοι εκτελούν λειτούργημα! Γιατί όπως ξέρεται χωρίς αυτούς δεν μπορεί να διεξαχθεί κανένα ματς! Με την ευκαιρία δε που μου δίνεται θα ήθελα να τους πω να μην ασχολούνται με τα όσα ακούγονται και γράφονται σε βάρος της παρούσας διοίκησης της ΕΠΣΗ, η οποία θα βρίσκεται εδώ έως το 2021 που τελειώνει η θητεία της! Ιδιαίτερη λοιπόν  προσοχή σε όλους τους αγώνες για να πάνε καλά όλα τα πρωταθλήματα! Εμείς ως ΕΠΣΗ δεν πρόκειται να αδικήσουμε κανένα  διαιτητή, όμως φέτος  θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στους νέους  διαιτητές! Τέλος καλωσορίζω  στη δύναμή μας  τον κορυφαίο του είδους,  καθηγητή διαιτησία κ. Χρ. Μάνθο.»!

Όλη η επικαιρότητα