Σεμινάριο – Φεστιβάλ Πνευστών και Κρουστών Οργάνων από τη Φιλαρμονική Λεχαινών «Ορφεύς»

Share

Το 3ο Σεμινάριο – Φεστιβάλ Πνευστών και Κρουστών Οργάνων διοργανώνει από 1η έως 3 Αυγούστου, η Φιλαρμονική Λεχαινών «Ορφεύς». Το σεμινάριο αναμένεται να υλοποιηθεί σε αίθουσες του Λυκείου Λεχαινών ενώ διεξάγεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού.

Το σεμινάριο αυτό αποτελεί μια πρωτοποριακή διοργάνωση που δεν έχει προηγούμενο στο Νομό Ηλείας τουλάχιστον και αποβλέπει στην καλύτερη εκπαίδευση των παιδιών που παίζουν ήδη στις Φιλαρμονικές της περιοχής αλλά και στην πρωτόγνωρη εμπειρία που θα αποκτήσουν κάνοντας μαθήματα με κορυφαίους μουσικούς στο είδος τους. Και οι πέντε μουσικοί που θα διδάξουν αποτελούν πολύ σημαντικές μορφές στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό έχοντας συμμετάσχει σε πλήθος Φιλαρμονικών σε όλο τον κόσμο και οι περισσότεροι αποτελούν βασικά στελέχη της κορυφαίας Ελληνικής Ορχήστρας που είναι η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου της Φιλαρμονικής Λεχαινών «Ορφεύς», η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν για όλα τα παιδιά των Φιλαρμονικών του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης αλλά και των υπολοίπων παιδιών από άλλες Φιλαρμονικές καθώς και ανεξάρτητων μουσικών που θα δηλώσουν συμμετοχή. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί και πιστοποιητικό παρακολούθησης.

«Είναι μια διοργάνωση – εγχείρημα που γίνεται για τρίτη φορά, με σκοπό να αποτελέσει θεσμό και να δώσει το έναυσμα για το ανέβασμα του επιπέδου της μουσικής παιδείας του τόπου μας. Η Φιλαρμονική Λεχαινών δεν δίστασε μπροστά στο κόστος που απαιτήθηκε και με μεγάλη προσπάθεια καταφέρνει να διοργανώσει το σεμινάριο, βασιζόμενη στη συγκινητική συμβολή του κόσμου που αγαπάει τη Φιλαρμονική και θέλει να γίνουν βήματα παραπάνω», αναφέρει πρόεδρος της Φιλαρμονικής Λεχαινών, Ανδρέας Μίγκος.

Για όποιον ενδιαφέρεται να δηλώσει συμμετοχή στο σεμινάριο είναι διαθέσιμα τα τηλέφωνα του προέδρου της Φιλαρμονικής Λεχαινών Ανδρέα Μίγκου (6945895107) και του Αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Ευρυσθένη Χατζηγιάννη (6973497295) ώστε να προγραμματιστούν τα μαθήματα και να λαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι περισσότερες πληροφορίες.

Οι πέντε μουσικοί, που θα διδάξουν στο τριήμερο σεμινάριο, διάσημοι στο είδος τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό και είναι οι Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος (Τρομπόνι), Παναγιώτης Μπαλάμος (Τρομπέτα), Χρήστος Σαλβάνος (Κόρνο), Παναγιώτης Θωίδης (Κρουστά) και Κώστας Τζέκος (Κλαρινέτο – Σαξόφωνο).