Μουσική

Σεμινάριο μουσικής κίνησης και κρουστών

diimero_seminario_moysikis_kinisis_kai_kroyston_ston_pyrgo_me_tin_moysiko_areti_miggoy.jpg
Ακούστε το άρθρο

Το εργαστήρι Θεάτρου, Έκφρασης και Φαντασίας «Ονειροδρόμιο» (Παπαφλέσσα 33), σε συνεργασία με την μουσικό Αρετή Μίγγου, οργανώνει διήμερο σεμινάριο μουσικής, κίνησης και κρουστών.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Μαρτίου (10:00-12:30) και την Κυριακή 30 Μαρτίου (10:00-12:30), στο χώρο του «Ονειροδρομίου».

Πρόκειται για ένα βιωματικό σεμινάριο που πρωταρχικό στόχο έχει την ενεργοποίηση της αίσθησης του ρυθμού που όλοι διαθέτουν εκ γενετής, την γνωριμία με κρουστά του κόσμου και την δημιουργία μικρών ηχητικών ιστοριών. Ο ρυθμός προσεγγίζεται με διαφορετικούς τρόπους μέσω της κίνησης, του λόγου και της μουσικής!

Το σώμα μας το πιο αρχέγονο κρουστό, μπορεί να παράγει ήχο και ρυθμό (body music). Η φωνή μας, το πλέον φυσικό κι εκφραστικό όργανο, με τον τραγουδιστικό λόγο αλλά και με άλλους ήχους μπορεί να δημιουργήσει τα δικά της ρυθμικά μοτίβα. Τα κρουστά, τα αρχαιότερα μουσικά όργανα με τις πολλές ηχητικές δυνατότητες και την μέθεξη που δημιουργούν, μπορούν να μας ενώσουν σε ένα κοινό παλμό!

Ετοιμαστείτε να κινηθείτε ρυθμικά, να μιλήσετε τραγουδιστά, να γνωρίσετε διαφορετικά είδη κρουστών και τους τρόπους που αυτά παίζονται, να αυτοσχεδιάσετε και να συνθέσετε τις δικές σας ηχητικές ιστορίες!

– Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους ελκύονται από τον ρυθμό και τα κρουστά και σ’ εκείνους που θέλουν να ενσωματώσουν τον ρυθμό και τη μουσική στις δικές τους δραστηριότητες.

– Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι συνολικά 5 ώρες.

– Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Κόστος συμμετοχής: 30 ευρώ

Κρατήσεις θέσεων μέχρι την Πέμπτη 27 Μαρτίου

Πληροφορίες: Βίκυ Πετροπούλου, 26210 – 26372 (πρωινές ώρες), 6981 044266

Όλη η επικαιρότητα