Ηλεία

Σεμινάριο Ναυτικής Τέχνης στο Παλούκι

Ακούστε το άρθρο

Το 3ο σεμινάριο Ναυτικής Τέχνης ξεκινά την Κυριακή στο Αλιευτικό Καταφύγιο Παλουκίου, το οποίο διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Παλουκίου Αμαλιάδας.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση των ιδιοκτητών  σκαφών με την λειτουργία του σκάφους και με άλλα ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια, όπως αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΝΟΠΑ Θόδωρος Βουκελάτος: «Η λειτουργία του σκάφους,  το ασφαλές ταξίδι του στην θάλασσα, με γνώση των κανόνων ασφαλούς ναυσιπλοΐας δηλαδή του χάρτη και της πυξίδας, των κόμπων των τεχνικών αγκυροβολίας και πρόσδεσης, των πρώτων βοηθειών που μπορεί να χρειαστεί να προσφέρουμε, τις στοιχειώδεις μηχανολογικές γνώσεις που επιβάλλεται να έχουμε για περίπτωση βλάβης, την συνεργασία με τις λιμενικές αρχές για τις περιπτώσεις θαλάσσιας διάσωσης και θαλάσσιας ρύπανσης, καθώς και την ευαισθητοποίηση μας για το περιβάλλον και την προστασία του.  Επίσης των κανόνων που διέπουν  την κατοχή και την κυκλοφορία του σκάφους.

Όλα αυτά λοιπόν που σχετίζονται με την ναυτική τέχνη θα τεθούν στο σεμινάριο και είναι σημαντικό να προσέλθουν οι ιδιοκτήτες σκαφών», τόνισε ο κ. πρόεδρος του ΝΟΠΑ.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή και την Δευτέρα στις 6:30 το απόγευμα στον χώρο του Ομίλου στο Αλιευτικό Καταφύγιο Παλουκίου και η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Όλη η επικαιρότητα