Ηλεία

Σεμνά, ταπεινά και ιεροπρεπή, τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Ηλείας κ.κ. Γερμανού

Ακούστε το άρθρο

Τον Γερμανό η Ηλεία έχει για Μητροπολίτη. Άξιος είναι και σοφός του τόπου μας πολίτης.

Ο Πύργος τον χαίρεται και η Αμαλιάδα επίσης, καυχάται όλη  η Ηλεία για τον Μητροπολίτη!»

   Με την δέουσα Ιεροπρέπεια, καθώς επίσης σεμνά και ταπεινά, όπως άλλωστε είναι η μακρόχρονη και Θεάρεστη πολυσχιδής Αρχιερατική του Διακονία στην Θεόσωστη Μητρόπολή μας, εόρτασε τα σεπτά του ονομαστήρια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Γερμανός το διήμερο 11 και 12 Μαΐου ε.έ., επί τη εορτή του Μεγάλου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Γερμανού του Ομολογητού, ο οποίος με την ζωή και το έργο του, προσέφερε τα μέγιστα στην δογματική Θεολογία και ζωή της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Την παραμονή της εορτής Σάββατο 11η Μαΐου, εις τον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων (Α΄ Κοιμητήριο Πύργου), τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του προκατόχου και πνευματικού του πατρός αειμνήστου Μητροπολίτου κυρού Γερμανού Γκούμα, όπου φέτος συμπληρώθηκαν 120  έτη από την  γέννησή του, ενώ ποίμανε την Μητρόπολη Ηλείας κατά τα έτη (1945-1968). Στην συνέχεια μετέβη στον περικαλλή Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πύργου, όπου και χοροστάτησε στον Μέγα Αναστάσιμο Εσπερινό πλαισιούμενος από  από χορεία Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Την Κυριακή των Μυροφόρων  12η Μαΐου κυρία ημέρα της εορτής, προεξήρχε της Αναστάσιμης Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, κηρύσσοντας τον Θείον Λόγον, ευχαριστώντας παράλληλα για την τιμητική και συμπροσευχητική παρουσία τους, τους Ιερείς, τους Ιεροψάλτες, τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους εκπρόσωπους των Πολιτικών και Στρατιωτικών αρχών και τους ευλαβείς Χριστιανούς μας, οι οποίοι αθρόα προσήλθαν στην ευχαριστιακή αυτή και λατρευτική σύναξη, προκειμένου να ευχηθούν στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη μας, αφού η ημέρα αυτή είναι ημέρα χαράς και Ιερών πανηγύρεων, για την τοπική μας Εκκλησία.

Στην συνέχεια μετέβη στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, όπου μέχρι αργά το μεσημέρι εδέχθη τις θερμές ευχές των τοπικών Πολιτικών και Στρατιωτικών αρχών, του Ιερού Κλήρου, των Μοναστικών αδελφοτήτων, των εκπροσώπων Κοινωνικών φορέων και Συλλόγων, καθώς επίσης και του Χριστεπωνύμου πληρώματος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

ΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΠΑΤΕΡ ΑΓΙΕ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΤΑ

Πρεσβ. Νικόλαος Κατσηδήμας

Όλη η επικαιρότητα