Ηλεία

«Sense City»: Με ένα κλικ οι πολίτες γίνονται “αισθητήρες” του Δήμου Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Την (πιλοτική μέχρι τα τέλη Αυγούστου) εφαρμογή του προγράμματος «Sense city» στον Δήμο Πύργου παρουσίασαν χθες το μεσημέρι στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο ο αντιδήμαρχος Διονύσης Μπέλτσος μαζί με τον Δρ. Ερευνητή-Διδάκτορα του Τμήματος Ηλεκτρολόγων-Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστο Τρανώρη και τους μεταπτυχιακούς συνεργάτες του Κωνσταντίνο Μπακούλια και Απόστολο Παλλαδινό.

Η λειτουργία της συγκεκριμένης εφαρμογής αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη προσπάθεια του Δήμου Πύργου για την μετάβαση του σε “έξυπνη πόλη” αφού οι πολίτες χρησιμοποιώντας την μετατρέπονται σε αισθητήρες της πόλης!

Οι πολίτες χρησιμοποιώντας τις δικές τους συσκευές επικοινωνίας, είτε μέσω της εφαρμογής sense.city είτε με άλλες συσκευές που αναφέρουν στο sense.city δεδομένα της πόλης, ενημερώνουν τους συμπολίτες τους και το δήμο για προβλήματα και διαφόρων ειδών συμβάντα…

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη πλατφόρμα (σ.σ. που δημιουργήθηκε κάτω υπό την εποπτεία του καθηγητή του Τμήματος Ασύρματης Τεχνολογίας κ. Δενάζη), κέρδισε πέρυσι το 3ο βραβείο του «Open Government», γεγονός που αποτέλεσε το έναυσμα για την διαδικτυακή εφαρμογή της (σ.σ. εφαρμόζεται ήδη στην Πάτρα και, μετά τον Πύργο, αναμένεται να επεκταθεί και στην Ζάκυνθο)…

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Sense city» ο κ. Μπέλτσος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «αναβαθμίζει υπηρεσιακά τον Δήμο Πύργου και έχει στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Αρχικά είναι πιλοτικό και θα εφαρμοστεί, επί της ουσίας, μετά τις 20 Αυγούστου στον Δήμο μας. Δίνει το δικαίωμα στον δημότη να επικοινωνεί άμεσα με τις υπηρεσίες του Δήμου μέσω διαδικτύου. Πρόκειται για μια πλατφόρμα, που ήδη είναι ανεβασμένη στο διαδίκτυο, και προσφέρει την δυνατότητα της άμεσης ενημέρωσης για τα αιτήματα των πολιτών δημιουργώντας αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ δημότη-υπηρεσιών. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνουμε την μείωση της γραφειοκρατίας, την άμεση επίλυση των προβλημάτων και έλεγχο από πλευράς των αιρετών για το πώς λειτουργούν οι υπηρεσίες και τι μπορούμε να βελτιώσουμε. Είναι ένα πρόγραμμα που δεν θα στοιχίσει στο Δήμο μας ούτε μισό ευρώ. Είναι τιμή μας σαν Δήμος να συνεργαζόμαστε με Πανεπιστήμια και να ακολουθούμε νέες τεχνολογίες που έχουν σαν στόχο την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών».

Λεπτομέρειες για την λειτουργία του συστήματος (σ.σ. χρησιμοποιώντας και βιντεοπροβολέα) έδωσε ο κ. Τρανώρης, ο οποίος ανέφερε πως «η εφαρμογή τρέχει ήδη πιλοτικά στο Δήμο της Πάτρας εδώ και 5-6 μήνες και αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για το Τμήμα μας να έχουμε κι έναν δεύτερο μεγάλο Δήμο στην πλατφόρμα μας. Το λογισμικό μας το αναπτύσσουμε εδώ κι ένα χρόνο και είναι απόφαση μας να το διανέμουμε δωρεάν σε Δήμους ανά την Ελλάδα και στόχος μας είναι να το προχωρήσουμε και στο εξωτερικό. Με την εφαρμογή θέλουμε να μετατρέψουμε τους πολίτες σε “αισθητήρες” της πόλης. Στην εποχή μας συμβαίνει η μετάβαση στην “έξυπνη πόλη” οπότε ένα τέτοιο λογισμικό έρχεται να μετασχηματίσει σιγά-σιγά μια κλασική πόλη σε μια “έξυπνη πόλη”. Όπως μια πόλη έχει αισθητήρες που μπορεί να βοηθούν στο να έχουμε έξυπνο παρκινγκ, έξυπνο φωτισμό ή να ανιχνεύουν την καθαριότητα, η ιδέα λοιπόν είναι με αυτό τον τρόπο να κάνουμε και τους πολίτες αισθητήρες. Όλοι πλέον διαθέτουν σήμερα μια κινητή συσκευή που έχει πάρα πολλά προτερήματα οπότε εκμεταλλευόμενοι αυτή τη τεχνική και συνεισφορά των ίδιων των πολιτών αναφοράς προβλημάτων προς τον Δήμο, ώστε όχι μόνο να ενισχύσουμε την κοινωνική συμμετοχή κάνοντας τους πολίτες πιο ενεργούς προς την πόλη, άλλα ακόμα και να έχουμε ένα είδος συνδημιουργίας αφού οι πολίτες θα δύνανται και να αναφέρουν τι τους λείπει αλλά και να μπορέσει και η δημοτική αρχή να αντιμετωπίσει τα προβλήματα πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά και να εντοπίσει πιο γρήγορα και τις ανάγκες των πολιτών. Η εφαρμογή μπορεί να είναι μόνιμη, μέσω κινητού τηλεφώνου  ή κάποιος να χρησιμοποιήσει την διεύθυνση  https://pyrgos.sense.city/ όπου ένας πολίτης μπορεί από το σπίτι ή το γραφείο του να αναφέρει ένα πρόβλημα στέλνοντας μάλιστα και σχετική φωτογραφία. Ως επισκέπτης ο πολίτης μπορεί να έχει και μια πλήρη εικόνα των αιτημάτων/προβλημάτων που έχουν κατατεθεί, καθώς και το ιστορικό τους, πόσα έχουν λυθεί και έτσι να έχει την δυνατότητα να βγάλει τα συμπεράσματα του για το πόσο αποτελεσματικός είναι ο Δήμος του».

Ο κ. Τρανώρης επεξήγησε στη συνέχεια αναλυτικά την λειτουργία της εφαρμογής μέσω κινητού τηλεφώνου (διαθέσιμη με λειτουργικό Android και Ios στα γνωστά Stores) και υπολογιστή (φορητού ή σταθερού). Εξήγησε ότι η διαδικασία είναι ιδιαίτερα απλή αφού ο πολίτης, επώνυμα, μπορεί να επιλέξει την κατηγορία (Καθαριότητα, Ηλεκτροφωτισμός, Ύδρευση, Δρόμος/Πεζοδρόμιο/Πλατεία, Πολιτική Προστασία, Πράσινο, Περιβαλλοντικά Θέματα) στην οποία θα ήθελε να κοινοποιήσει ένα αίτημα. Στη συνέχεια γράφει σχόλιο, επιλέγει την τοποθεσία που βρίσκεται το πρόβλημα και κάνει αποστολή. Ο πολίτης έχει, επίσης, το περιθώριο να εκφράσει και τα αισθήματα του (σ.σ. κατηγορία Διάθεση πολιτών), όπως ακριβώς συμβαίνει και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Δίνεται επίσης η ευκαιρία στους πολίτες να μιλήσουν και για προβλήματα που ανήκουν σε κατηγορίες που δεν υπάρχουν στην πλατφόρμα…

Ξεκίνημα στα τέλη του Αυγούστου

Συμπληρωματικά ο κ. Μπέλτσος τόνισε ότι «οι Υπηρεσίες μας θα είναι έτοιμες μετά τις 20-25 Αυγούστου να εφαρμόσουν επί της ουσίας το πρόγραμμα. Οι υπάλληλοι μας, περίπου 8 άτομα, εκπαιδεύονται στην λειτουργικότητα του συστήματος. Αυτοί θα παρακολουθούν την ροή των αιτημάτων των πολιτών, μέσω μειλ, και αναλόγως του προβλήματος που θα υπάρχει θα ενεργούν αναλόγως. Πιλοτικά από αύριο (σ.σ. σήμερα Πέμπτη), οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται και να κάνουν τις αιτήσεις τους στο Sense city».

Όλη η επικαιρότητα