Αθλητισμός

Σέντερ φορ… ίσιο «διπλό» του ΠΑΟΚ στο Λίμπερετς

4742eec605044ce02e6dbdf512c7a7e3.jpg
Ακούστε το άρθρο
Σημαντικό βήμα για την πρόκριση έκανε σήμερα το βράδυ ο ΠΑΟΚ στο Λίμπερετς, νικώντας την γηπεδούχο Σλόβαν με 1-2 σημειώνοντας την πρώτη του νίκη στην φάση των ομίλων με ανατροπή και δυο γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη.

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησαν οι Τσέχοι τον αγώνα αφού στο 1′ μόλις άνοιξαν το σκορ με τον Κομλιτσένκο, που σχεδόν σε κενή εστία, πλάσαρε στην εστία του Γλύκου, μετά από κακή συννενόηση των Ροντρίγκες και Λέοβατς που άφησαν ακάλυπτη την αμυντική γραμμή των Θεσσαλονικέων.

Στο 8′ μια νέα ευκαιρία για τη Λίμπερετς δείχνει έναν προσωρινό αγωνιστικό αποπροσανατοσλισμό για την άμυνα του ΠΑΟΚ.. Σε κόρνερ από αριστερά, και γύρισμα του Λάτκα, ο Χόβορκα μόνος του στο δεύτερο δοκάρι, πιάνει την κεφαλιά, αλλά αποκρούει σε κόρνερ ο Γλύκος.

Σύντομα ο ΠΑΟΚ βρίσκει την αυτοκυριαρχία του και στο 10′ ισοφάρισε με πέναλτι του Αθανασιάδη, που παραχώρησε ο Σίκορα αποκρούντας την μπάλα χαμηλά με το χέρι κάτω από την πίεση του Ροντρίγκες.

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να προηγηθεί κι όλας στο 16′. Κάμπος και Μάτος άλλαξαν ωραία από δεξιά, ο Ροντρίγκες έγινε παραλήπτης της μπάλας αλλά το τελικό του σουτ δεν ήταν καλό και ο Ντουμπραβκα, μπλόκαρε εύκολα στη γωνία του.

Η Σλόβαν θέλει να πάρει πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο και στο 38′ επισκέπτεται με αξιώσεις την εστία του Γλύκου, όμως το σουτ του Μπάρτοσακ περνάει λίγο ψηλότερα από το οριζόντιο δοκάρι του Βολιώτη γκολκίπερ.

Ως την λήξη του ημιχρόνου οι δυο ομάδες αγωνίζονται για το δεύτερο γκολ και αυτή που το πλησιάζει είναι η Σλόβαν στο 44′ με το απευθείας γωνιακό φάουλ του Μπάρτλ, που εξουδετερώνει με ωραίο πλονζόν ο Γλύκος.

Στην επανάληψη η Σλόβαν μπαίνει στο παιχνίδι με μια κίνηση τακτικής και την προσθήκη του Εκπάϊ στη μεσαία γραμμή με επιθετικότερη διάθεση. Αυτό της δίνει χώρο στο γήπεδο αλλά δεν αποσυντονίζει τον ΠΑΟΚ.

Στο 55′ από φάουλ του Μπάρτοσακ, ο Φόλπρεχτ δεν προλαβαίνει την παράλληλη πορεία της μπάλας στην εστία του Γλύκου για να την προωθήσει στην εστία και αυτή φεύγει άουτ.

Ο Ιβιτς βλέποντας την μέτρια εικόνα της δεξιάς πτέρυγας αποσύρει λίγο πριν την συμπλήρωση της ώρας τον Τζάλμα Κάμπος για να τονώσει την πλευρά αυτή με την προσθήκη του Μυστακίδη, που στο 62′ κάνει ωραία πάσα στον Σάκχοφ, αλλά ο τελευταίος δεν καταφέρνει να απελευθερωθεί από τους προσωπικούς του αντιπάλους και να απειλήσει την εστία της Σλόβαν.

Στο 67′ σουτ του Μάτος στην αγκαλιά του Ντουμπράβκα, περνά ανεκμετάλλευτο για τον ΠΑΟΚ και σταδιακά το παιχνίδι ανοίγει και για τις δυο ομάδες. Ετσι στο 76′ η Σλόβαν πλησιάζει στο δεύτερο γκολ όταν ο Κομλιτσένκο εκμεταλλευόμενος αδράνεια της άμυνας του ΠΑΟΚ πλασάρει στην εστία του Γλύκου για να αποκρουστεί η μπάλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του.

Ο ΠΑΟΚ με τον Αθανασιάδη αν και καλά φρουρούμενο δείχνει πως μπορεί το γκολ της νίκης και στο 82′ ο διεθνής φορ με καρφωτή κεφαλιά, σε σέντρα του Λέοβατς, παραβιάζει την εστία της Σλόβαν παίρνοντας προβάδισμα στο σκορ με 1-2.

Στο 89′ η Σλόβαν αγκαλιάζει την ισοφάριση όμως η κεφαλιά του Χόβορκα περνά χωρίς αποτέλεσμα από πολύ καλή θέση. Στο 92′ ο Γκάρι Ροντρίγκες μόνος σε άδεια εστία πλασάρει άουτ και ο ΠΑΟΚ χάνει μοναδική ευκαιρία για ένα τρίτο γκολ που απλά θα τελείωνε νωρίτερα το παιχνίδι και την σημαντική νίκη του ΠΑΟΚ.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πέτυχε μια σπουδαία εκτός έδρας επιτυχία και βλέπει πλέον με μεγαλύτερη αισιοδοξία και προοπτική την υπόθεση της πρόκρισης στην φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ.

Διαιτητής:
 Μπογκνάρ (Ούγγρος)

Κίτρινες: Σίκορα (9′), Μπάρτοσακ (72′) Λέοβατς (13′), Βαρέλα (22′), Κάνιας (71′)

Σλόβαν Λίμπερετς: Ντουμπράβκα, Μπρέιτε, Κουφαλ, Σίκορα, Φόλπρεχτ (73′ Καραφιάτ), Χοβόρκα, Κομλιτσένκο, Βουτς, Μπαρτλ (46′ Eκπάϊ), Μπαρτόσακ (79′ Μπάρος), Λάτκα.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Σάκχοφ (73′ Τιάμ), Ροντρίγκες, Κάμπος (59′ Μυστακίδης), Αθανασιάδης (86΄Κρέσπο).

*Τον αγώνα παρακολούθησαν 8.880 θεατές.

 
 
 

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα