Ηλεία

ΣΕΠΕ Δήμων Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας Π.Ε. Ηλείας: «Διεκδικούμε να λειτουργήσουν χωρίς κενά, όλα τα σχολεία»

«Τα πραγματικά κενά, είναι πολύ περισσότερα από αυτά που αφήνει το Υπουργείο να εννοηθεί ότι υπάρχουν»
Ακούστε το άρθρο

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμων Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας Π.Ε. Ηλείας, συμμετέχοντας στην Πανελλαδική Κινητοποίηση της Δ.Ο.Ε. που αφορά στα τεράστια κενά των σχολείων, διοργάνωσε χθες κινητοποίηση στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας.

Για τον σκοπό της κινητοποίησης η κα Αντωνία Μπρή πρόεδρος του ΣΕΠΕ Δήμων Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας Π.Ε. Ηλείας τόνισε χαρακτηριστικά:

«Ορίστηκε από την ομοσπονδία για σήμερα (σ.σ. χθες), πανελλαδική κινητοποίηση για τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα. Τα κενά τα πραγματικά πώς φτάνουν από τους αιρετούς εκπροσώπους μας στα ΠΥΣΠΕ και τα ΠΥΣΔΕ όλης της Ελλάδας, είναι πολύ περισσότερα από αυτά που αφήνει το Υπουργείο να εννοηθεί ότι υπάρχουν. Τα 20.000 κενά που μόνο στην Δευτεροβάθμια υπάρχουν και τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, κυρίως στην παράλληλη στήριξη και στα τμήματα ένταξης, δεν είναι αυτά που η Υφυπουργός ανακοίνωσε, παρά καλύπτουν ελάχιστα τις συνταξιοδοτήσεις που έγιναν την προηγούμενη σχολική χρονιά. Αυτό που διεκδικούμε είναι να λειτουργήσουν ομαλά επιτέλους όλα τα σχολεία, να γίνει άμεσα η δεύτερη φάση πρόσληψης αναπληρωτών, να στελεχωθούν όλα τα τμήματα ένταξης και να μη μείνει κανένα παιδί που έχει γνωμάτευση, χωρίς παράλληλη στήριξη, τη φετινή σχολική χρονιά».

Από την πλευρά της η κα Βάσω Καλαντζή, μέλος του ΣΕΠΕ και διευθύντρια στο ειδικό δημοτικό Σχολείο Πύργου ανέφερε:

«Ήρθαμε εδώ σήμερα (σ.σ. χθες), για να διαμαρτυρηθούμε για τα τεράστια κενά που υπάρχουν στα σχολεία μας και κυρίως κενά που αφορούν την υποστήριξη των παιδιών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Υπάρχουν πολλές θέσεις εγκεκριμένες για παράλληλη στήριξη και δεν έχουν στείλει εκπαιδευτικούς για να στηρίξουν τα σχολεία. Υπάρχουν πολύ λίγοι εκπαιδευτικοί που έχουν έρθει στα σχολεία, για να στηρίξουν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, κυρίως παιδιά που είναι στο φάσμα του αυτισμού, οπότε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και τα παιδιά αυτά μένουν ακάλυπτα. Υπάρχουν φυσικά και άλλα κενά πέρα από αυτά, τα οποία θα πρέπει να καλυφθούν άμεσα. Υπάρχουν κενά λοιπόν στη γενική εκπαίδευση, κενά που έχουν βγει από το ΠΥΣΠΕ, έχουν δοθεί από το υπουργείο, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχουν σταλεί εκπαιδευτικοί για να καλυφθούν».

Όλη η επικαιρότητα