Ηλεία

Σεβασμός στη μητρότητα και τον ελεύθερο χρόνο – Εξαιρετική και πολυδιάστατη εκδήλωση στο Διοικητήριο από την ΟΓΕ Πύργου

Την ανάγκη σεβασμού στη μητρότητα και τη γυναικεία εργασία μέσα από τη διασφάλιση ελεύθερου χρόνου ανέδειξε με την προχθεσινή εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο του Διοικητηρίου της ΠΕ Ηλείας στον Πύργο το παράρτημα Πύργου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος (ΟΓΕ).

Η εκδήλωση ήταν πολυδιάστατη και περιελάμβανε ομαδική έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Εργασία, Μητρότητα, Ελεύθερος χρόνος», ομιλίες και απαγγελίες ποιημάτων, καθώς και μοναδικό ρεσιτάλ κιθάρας από την Εύα Φάμπα και την Αναστασία Σπηλιοπούλου.

Οι ομιλίες ανέδειξαν τα σοβαρά προβλήματα που βιώνει σήμερα η σύγχρονη γυναίκα, όπως η εργασιακή εκμετάλλευση, ο μειωμένος ελεύθερος χρόνος και η έλλειψη υποστηρικτικών δομών πρόνοιας.

«Η εκδήλωση είναι μια ομαδική προσπάθεια με αρκετά μεγάλη συμμετοχή από ζωγράφους της Ηλείας. Θίξαμε τα μεγαλύτερα προβλήματα που απασχολούν τις γυναίκες, όπως η εργασία και η μητρότητα. Η ΟΓΕ παλεύει για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα. Απαιτούμε η μητρότητα να είναι κοινωνική αξία και να στηριχθεί από το κράτος, πράγμα που βλέπουμε σήμερα ότι δεν συμβαίνει. Η έλλειψη βασικών δομών “φορτώνει” επιπλέον υποχρεώσεις στις πλάτες των γυναικών, με συνέπεια ο ελεύθερος χρόνος να είναι ανύπαρκτος. Παράλληλα, διαπιστώνονται φαινόμενα αυθαιρεσίας από την εργοδοσία», τόνισε στην εφ. «Πατρίς» η πρόεδρος της ΟΓΕ Πύργου, Σία Ξενοστάθη.

Η Γιολάντα Αποστολοπούλου αναφέρθηκε στη μακρόχρονη συνεισφορά της ΟΓΕ στο γυναικείο κίνημα αλλά γενικότερα στην κοινωνική χειραφέτηση. «Η  ΟΓΕ είναι η ριζοσπαστική οργάνωση που επί 41 συναπτά έτη δεν εφησυχάζει αλλά με το ίδιο σθένος και την ίδια δύναμη  μάχεται για να αναδείξει να στηλιτεύσει, να αναδείξει καταπολεμήσει κάθε μορφή γυναικείας ανισοτιμίας και εκμετάλλευσης αλλά και κάθε μορφή παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», είπε χαρακτηριστικά η κα Αποστολοπούλου. H έκθεση ζωγραφικής θα είναι καθημερινά ανοιχτή από τις 6:30μ.μ. ως τις 9:30 μ.μ. έως και την Παρασκευή 16 Ιουνίου.

Όλη η επικαιρότητα