Ελλάδα

Σεξουαλική κακοποίηση καθηγητή σε ανήλικη: Στο φως στοιχεία της δικογραφίας

«Όλα αποκαλύφθηκαν με την αλλαγή της συμπεριφοράς της»
Ακούστε το άρθρο

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν οι λεπτομέρειες από την ανατριχιαστική δράση του καθηγητή φροντιστηρίου, που κατηγορείται ότι προέβη σε σεξουαλική κακοποίηση μιας 12χρονης κοπέλας, η οποία αποκάλυψε το σοκαριστικό συμβάν στους γονείς μετά από τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με τη μήνυση που κατατέθηκε εις βάρος του καθηγητή που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση, η ανήλικη κοπέλα κατέθεσε πως ο ίδιος της έκανε κοπλιμέντα και μασάζ εν ώρα μαθήματος, την αποκαλούσε «αδυναμία» του και ζητούσε φιλιά και αγκαλιές με αντάλλαγμα καραμέλες και τσάι.

«Επιχείρησε να με πιάσει από τους βραχίονες αλλά αρνήθηκα αντιδρώντας. Όταν κατάλαβε την αντίδρασή μου με ώθησε προς τον τοίχο πισώπλατα και πιέζοντας το λαιμό μου, μου είπε ότι αυτό που γινόταν μεταξύ μας ήταν καλό και σωστό και ότι μόνον αν συνεχιζόταν θα μου έβαζε καλούς βαθμούς» λέει μεταξύ άλλων η κοπέλα στην καταγγελία της.

Η εισαγγελία έχει ασκήσει ποινική δίωξη για κατάχρηση ανηλίκου κάτω των 12 ετών στον καθηγητή, ο οποίος ήταν διευθυντής σε φροντιστήριο της Δυτικής Αττικής, από το οποίο απολύθηκε όταν οι ιδιοκτήτες έμαθαν για την καταγγελία.

Σοκάρει η γνωμάτευση του παιδοψυχίατρου

Εκτός από τη δράση του καθηγητή, σοκάρει και η γνωμάτευση του παιδοψυχίατρου που εξέτασε τη 16χρονη – σήμερα – κοπέλα, για όσα της προκάλεσαν αυτές οι συναντήσεις με τον καθηγητή.

Μάλιστα, η γνωμάτευση βρίσκεται στα χέρια της ανακρίτριας, στην οποία αναγράφεται ότι η 16χρονη σημαδεύτηκε τόσο βαθιά από τις πράξεις του καθηγητή που της προκάλεσαν «καταθλιπτικό επεισόδιο βαριάς μορφής» και «μετατραυματική διαταραχή άγχους, απότοκο των σεξουαλικών πράξεων στις οποίες εκτέθηκε».

Όπως αναφέρεται στην παιδοψυχιατρική έκθεση, η μαθήτρια βρέθηκε σταδιακά σε ψυχολογικό αδιέξοδο και ανέπτυξε «δυσλειτουργικές στρατηγικές» για να βγει από αυτό, όπως οι αυτοτραυματισμοί.

«Όλα αποκαλύφθηκαν με την αλλαγή της συμπεριφοράς της»

Στην τηλεόραση του MEGA μίλησε ο κ. Θάνος, πατέρας της νεαρής κοπέλας, ο οποίος εξιστόρησε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν το εν λόγω περιστατικό οι γονείς της.

«Στην ηλικία των 12 ετών είδαμε μεγάλη αλλαγή στη συμπεριφορά της. Ήταν μελετηρό παιδί, πρόσχαρο, και ξαφνικά παραιτήθηκε από όλα, από το σχολείο, από τη ζωή. Άλλαξε την εμφάνισή της και τη συμπεριφορά της σε βαθμό που δεν το δικαιολογούσε η εφηβεία. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι είχε γίνει κάτι τέτοιο, και το ρίχναμε στην εφηβεία. Το παιδί αντιδρούσε. Κάποια στιγμή φτάσαμε να τσακωθούμε, το παιδί μετά από 5-6 μήνες άρχιζε να αλλάζει και πάλι τη συμπεριφορά της», είπε ο κ. Θάνος.

«Μας είπε ότι δεν της φτάνει ο χρόνος, και να σταματήσει το φροντιστήριο για να έχει περισσότερο χρόνο για διάβασμα στο σπίτι, και τελικά το δεχτήκαμε, ενώ στην αρχή αντιδρούσαμε. Ρώτησα το παιδί μου αν θέλει να προχωρήσουμε δικαστικά, και μου είπε να το κάνουμε για να σωθούν άλλα παιδιά», συνέχισε.

«Η μικρή κρυβόταν πολύ. Δεν ήθελε να πάει για μπάνιο το καλοκαίρι, φορούσε συνέχεια μακρυμάνικα, δεν έδειχνε καθόλου τον εαυτό της. Πριν ένα χρόνο έκανε μια σχέση, και τη βοήθησε το παλικάρι και ανοίχτηκε στη μητέρα της. Εκείνη με τη σειρά της με ενημέρωσε, γύρισα από το εξωτερικό, και από τότε ξεκίνησε ο αγώνας μας», περιέγραψε ο πατέρας της νεαρής κοπέλας.

«Δεν έχει συλληφθεί ο καθηγητής, αλλά ξέρω ότι έχουν κλείσει το φροντιστήριό του. Είναι παντρεμένος και έχει και ένα γιο όπως γνωρίζω. Ξέρω ότι σε αυτό το φροντιστήριο πήγαιναν παιδιά από 6 ετών. Αυτός είναι μαθηματικός, ήταν ο διευθυντής του φροντιστηρίου. Το πιο περίεργο είναι ότι έλεγε στο παιδί ότι επειδή είναι καλή μαθήτρια να πηγαίνει μισή ώρα πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα, και πολλές φορές την κρατούσε και περισσότερο, όταν έφευγαν τα άλλα παιδιά», συνέχισε.

«Πάνω από όλα είναι η υγεία του παιδιού μου. Αυτός έχει κληθεί και έχει δώσει κατάθεση», είπε κλείνοντας ο κ. Θάνος.

Πηγή: MEGA

Όλη η επικαιρότητα