Μπάσκετ

Σφαιρόπουλος: «Πάθος, ενέργεια και καρδιά» εν όψει Εφές

Ακούστε το άρθρο

Όπως, τη σεζόν 2012-13, όταν κατέκτησε τον 3ο Ευρωπαϊκό τίτλο του, ο Ολυμπιακός διεκδικεί σε 5ο αγώνα, απέναντι στην Αναντολού Εφές, την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Euroleague και αναζητά αύριο (Τρίτη, 2/5, 21:00) τη νίκη στο ΣΕΦ για να «σφραγίσει» το εισιτήριο στην τετράδα. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έδειξαν το ψυχικό σθένος και την αποφασιστικότητα να διορθώσουν πάνω στο «νήμα», στον 4ο αγώνα μέσα στο «Αμπντί Ιπεκτσί» για την ήττα με ένα καλάθι στη δική τους έδρα, στον δεύτερο προημιτελικό.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δήλωσε:

«Παίζουμε το τελευταίο παιχνίδι της σειράς. Είναι ο τελικός των τελικών εναντίον μιας ομάδας που μας ξέρει και την ξέρουμε πολύ καλά. Το ζητούμενο είναι να κάνουμε όσο πιο καλά μπορούμε αυτά που ξέρουμε. Να φέρουμε το παιχνίδι στα δικά μας μέτρα. Ξέρουμε ποιες είναι οι δυνατότητες και τα θετικά στοιχεία που έχει η αντίπαλός μας και θέλουμε να τους αποσυντονίσουμε.

Εμείς πρέπει να εκμεταλλευτούμε τον πλουραλισμό μας στην επίθεση και αμυντικά να τους αποσυντονίσουμε, να τους αποδιοργανώσουμε. Περιμένουμε τον κόσμο, έγινε sold out πολύ νωρίς, με τη φωνή του να ενισχύσει την προσπάθεια των παικτών, και εκείνοι να δώσουν το καλύτερο που μπορούν μέσα στο γήπεδο».

Μπορεί να έχει κρύψει κάτι ο ένας προπονητής από τον άλλον, μετά από έξι μεταξύ τους αναμετρήσεις την τρέχουσα σεζόν, αλλά και ποιο στοιχείο θα ήθελε να δει περισσότερο από τους παίκτες του ο Γιάννης Σφαιρόπουλος;

«Το πρώτο που θέλω να δω είναι το πάθος και η ενέργεια. Να παίξουμε με καρδιά. Ξέρουμε την Εφές, τι έχει και τι δεν έχει, ποια στοιχεία χαρακτηρίζουν το παιχνίδι της. Εχει παραδείγματος χάρη καιρό να παίξει ζώνη. Το περιμένουμε. Μπορεί να παίξει zone press. Το περιμένουμε. Απλά πρέπει να κάνεις τα απλά πράγματα σωστά».

Σε ποιο αγώνα η πίεση ήταν μεγαλύτερη, στον 4ο αγώνα στην Πόλη ή στον αυριανό για τον Ολυμπιακό;

«Και τα δύο παιχνίδια είναι το ίδιο γιατί αν τα χάσεις… χάνεις. Για μένα ο 5ος αγώνας είναι το δεύτερο ημίχρονο του τέταρτου παιχνιδιού,» απάντησε ο προπονητής του Ολυμπιακού και κατέληξε:
«Οταν παίζεις στα πλέι οφ πρέπει να βελτιώνεις την απόδοσή σου από παιχνίδι σε παιχνίδι. Όπως είχα πει όποια ομάδα έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια και βελτιώνεται θα έχει τις περισσότερες πιθανότητες να προκριθεί»

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα