Ελλάδα Ηλεία

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το δολοφόνο της Δώρας -Πιθανά σεξουαλικά κίνητρα

Ακούστε το άρθρο

Η ΕΛΑΣ ολοένα και συγκεντρώνει περισσότερα στοιχεία αναφορικά με τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη και οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι βρίσκεται κοντά στο άνθρωπο που την σκότωσε στο Β’ νεκροταφείο.

Η 32χρονη Δώρα δολοφονήθηκε στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, το απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου. Την άτυχη κοπέλα είχε εντοπίσει, λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοής, ο ιερέας του κοιμητηρίου. Οπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής, η 32χρονη έφερε σε διάφορα σημεία του σώματός της συνολικά 14 χτυπήματα από μαχαίρι, τα τέσσερα πιο βαθιά. Η προσοχή των αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στράφηκε αρχικά στο φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον της εφοριακού. Στον 11ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής κλήθηκαν να καταθέσουν συγγενείς και συνάδελφοί της, δίχως από τις μαρτυρίες τους να προκύψουν σημαντικά στοιχεία για τα κίνητρα ή την ταυτότητα του δράστη. Προσωρινά μάλιστα την κατάσταση περιέπλεξε ο πατέρας της 32χρονης, ο οποίος είπε στους δημοσιογράφους ότι τη στιγμή του φόνου περνούσε με το ταξί του έξω από το νεκροταφείο και ενδεχομένως επιβίβασε σ’ αυτό τον φονιά της κόρης του.

Η έρευνα έμοιαζε να οδηγείται σε τέλμα, ωστόσο τα στοιχεία που παρείχαν στους ερευνητές του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ανέτρεψαν τα δεδομένα.

Eπίσης κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» δόθηκε μια πληροφορία για το δολοφόνο από άτομο που υποστήριζε ότι τον γνώριζε. Όπως αποδείχτηκε στην πορεία, το τηλεφώνημα έγινε από κλεμμένο κινητό και ενημερώθηκε άμεσα η Αστυνομία, από τους υπευθύνους της εκπομπής.

Παράλληλα, εντύπωση προκαλεί και μια ακόμη πληροφορία που αποκαλύφθηκε χθες. Σύμφωνα με μαρτυρία στην εκπομπή το απόγευμα της μοιραίας μέρας  πριν γίνει γνωστή η δολοφονία, άγνωστος άνδρας επικοινώνησε με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ζητώντας να μάθει πώς μπορεί να εντοπιστεί το στίγμα του κινητού του τηλεφώνου. Και αυτή η πληροφορία όπως αναφέρει το site anikolouli θα αξιοποιηθεί κατάλληλα από τις αρχές.

Μέσα στην εβδομάδα έγινε γνωστό ότι το κινητό της Εφοριακού το οποιό εκλάπη από τον δράστη που της επιτέθηκε και την μαχαίρωσε εξέπεμψε δέκα λεπτά μετά τη δολοφονία της από την περιοχή της Ομόνοιας. Αυτό ήταν το τελευταίο στίγμα, στη συνέχεια απενεργοποιήθηκε.

Οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, πιστεύουν πως έχουν να κάνουν με μια ειδεχθή περίπτωση ληστείας μετά φόνου και μάλιστα με πιθανή πράξη σεξουαλικής παρενόχλησης και ασέλγειας.

Δηλαδή, ο κακοποιός επιχείρησε να αρπάξει την τσάντα της άτυχης εφοριακού και παράλληλα να ασελγήσει σε βάρος της. Η άτυχη Δώρα Ζέμπερη φαίνεται να αντέδρασε και μάλιστα να χτύπησε τον αδίστακτο δολοφόνο. Το αποτέλεσμα ήταν ο ίδιος να εξαγριωθεί, να την καταδιώξει και τελικά να ξεσπάσει επάνω της την μανία του με 14 μαχαιριές.

Οι μαρτυρίες

Σημαντικές ήταν και οι μαρτυρίες για τη στιγμή της άγριας δολοφονίας, καθώς η έρευνα της Αγγελικής Νικολούλη αποκάλυψε ότι σε κοντινό μνήμα, τη στιγμή της δολοφονίας βρισκόταν ένα ζευγάρι.

  • Η γυναίκα εκμυστηρεύτηκε σοκαρισμένη σε μάρτυρα που μίλησε στην Αγγελική Νικολούλη, πως «τα είδε όλα». Το ζευγάρι που συνήθιζε να επισκέπτεται το νεκροταφείο κάθε μέρα, δεν εμφανίστηκε ξανά μετά το φονικό.
  • Σύμφωνα με εργαζόμενο στο νεκροταφείο, ο πρώτος μάρτυρας που είδε τη Δώρα πεσμένη και αιμόφυρτη,  βρισκόταν σε κοντινή απόσταση. «Αν το θύμα φώναζε αμέσως βοήθεια ίσως να ακουγόταν. Όμως ούρλιαζε και αυτό είναι το οξύμωρο. Στο χώρο του κοιμητηρίου πολλοί άνθρωποι εκφράζουν τον θρήνο τους με αυτόν τον τρόπο και όλοι νομίζουν ότι κάποιος ξεσπά για κάποιον αγαπημένο που έχασε. Δυστυχώς όλα δείχνουν πως η κοπέλα καθυστέρησε να ζητήσει βοήθεια και έδωσε χρόνο στον δράστη να φύγει», είπε χαρακτηριστικά.
  • Άλλη μάρτυρας περιέγραψε στη δημοσιογράφο όσα της διηγήθηκε μια φίλη της που βρισκόταν στον χώρο του κοιμητηρίου εκείνο το μοιραίο απόγευμα. «Άκουσε ένα δυνατό ουρλιαχτό που την τάραξε αλλά υπέθεσε πως κάποια μάνα έχασε το παιδί της. Επιτάχυνε το βήμα της και κατέβηκε προς τα κάτω. Αντίκρισε τον κοπέλα μέσα σε μια λίμνη αίματος πάνω σε ένα μνήμα και έναν νεαρό που είχε φτάσει πρώτος στο σημείο. Την ίδια ώρα είδε εκεί και ένα ακόμη άτομο, τον Νικόλα,  όπως ανέφερε χαρακτηριστικά χωρίς να μου δώσει περισσότερες λεπτομέρειες γι αυτόν. Ο ιερέας του νεκροταφείου δεν είχε ακόμα φανεί. Οι δύο άνδρες μιλούσαν στη Δώρα, αλλά εκείνη δεν απαντούσε».
  • «Την ώρα του φόνου ο φύλακας ενημερώθηκε πως χτύπησε μια κοπέλα και χωρίς να ξέρει τι έχει συμβεί, έτρεξε γρήγορα εκεί που βρισκόταν το θύμα, δίχως να κλείσει την κεντρική είσοδο», ανέφερε ένας από τους επόπτες του νεκροταφείου μιλώντας στο Φως στο Τούνελ. Με το που ακούστηκε η είδηση του θανάτου, επικράτησε αναστάτωση. Την ώρα που οι περισσότεροι έτρεχαν πάνω – κάτω, ένας που έμεινε πίσω στο φυλάκιο της κεντρικής εισόδου, παρατήρησε δέκα λεπτά μετά το συμβάν, έναν άντρα που δεν είχε ξαναδεί μέχρι τότε, να βγαίνει από το νεκροταφείο. Είχε ύψος περίπου 1.75, ήταν γεροδεμένος ηλικίας 40 με 45 χρόνων με καστανά μαλλιά . Ήταν λίγο αξύριστος και φορούσε παλιά ρούχα δουλειάς αλλά όχι λερωμένα. Τζιν παντελόνι, πορτοκαλί μπλουζάκι, μπεζ γιλέκο και σκούρα μπλε πάνινα παπούτσια. Ο άνδρας αυτός φεύγοντας, ψέλλισε κάτι στα ελληνικά, που δεν κατάλαβε ο μάρτυρας.
  • «Ο δράστης πρέπει να διέφυγε από την μάντρα της πίσω πλευράς, εκτός κι αν ήταν τόσο ψύχραιμος που βγήκε περπατώντας σαν να μην έτρεχε τίποτε»,  ανέφερε φύλακας του κοιμητηρίου. Ο ίδιος δεν είδε κάποιον ή κάτι που να του κίνησε την περιέργεια.  Όπως είπε, τη νύχτα μετά το συμβάν,  αστυνομικοί παρέμειναν στο νεκροταφείο και συνέχιζαν τις έρευνες.
  • Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του κοιμητηρίου,  ο δράστης θα μπορούσε να έχει διαφύγει από παντού. «Έχει τύχει να κυνηγήσουμε περιθωριακό που πήδηξε την μάντρα κι έφυγε σαν γάτα!» τόνισε χαρακτηριστικά.«Ίσως και να είχε κρυφτεί για κάποιες ώρες μέσα σε έναν οικογενειακό τάφο. Υπάρχουν πολλοί που είναι ανοιχτοί και άλλοι με υπόγεια.  Στην αρχή οι αστυνομικές έρευνες είχαν περιοριστεί στο σημείο του συμβάντος. Κανείς δεν ξέρει..», τόνισε.
  • Η συνομιλία της δημοσιογράφου με μία ακόμη μάρτυρα, φέρνει στο φως λεπτομέρειες για την παρουσία ενός περίεργου ατόμου.Ένας άνδρας είχε σταματήσει στον τάφο που επισκεπτόταν η Δώρα. Στην μάρτυρα έκανε εντύπωση το εχθρικό του ύφος. Είχε ύψος 1.75, μακριά μαλλιά και μούσι. Φορούσε τζιν παντελόνι και τζιν μπουφάν. Την κοίταξε άγρια και έφυγε από την κεντρική πύλη. «Δεν τον είχα ξαναδεί ποτέ πριν εδώ και μου φάνηκε πολύ παράξενος. Μου κίνησε την περιέργεια γιατί φαινόταν αγχωμένος,  σαν να έψαχνε κάτι. Αν τον έβλεπα σε φωτογραφία σίγουρα θα μπορούσα να τον αναγνωρίσω»,  είπε χαρακτηριστικά.
  • Σε άλλον μάρτυρα την περιέργεια κίνησε ένα ιδιαίτερο. Έκανε λόγο για ένα άτομο που εμφανίστηκε πρωινές ώρες στο νεκροταφείο, προσπάθησε να αποφύγει τον κόσμο που βρισκόταν εκεί  και να περάσει απαρατήρητο. Μπήκε από την πίσω είσοδο και για τις κινήσεις του έχει ενημερωθεί η Αστυνομία.

Πηγή:  iefimerida.gr

Όλη η επικαιρότητα