Ελλάδα

Σφοδρή κακοκαιρία στην Κέρκυρα – Παρασύρθηκε οδηγός

Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή είναι η κακοκαιρία που πλήττει το τελευταίο εικοσιτετράωρο την Κέρκυρα, με καταρρακτώδεις βροχές και δυνατούς ανέμους που ξεπερνούν ακόμη και τα 8 μποφόρ, ενώ από χθες έχει εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία ανοιχτού τύπου, προς Ηγουμενίτσα και Παξούς.

Στη Νότια Κέρκυρα, στη Λευκίμμη, γυναίκα οδηγός παρασύρθηκε αργά το απόγευμα από χείμαρρο που έπληξε τους κεντρικούς δρόμους της Λευκίμμης, ενώ σώθηκε από πολίτες, που, σύμφωνα με πληροφορίες, έσπευσαν την τελευταία στιγμή και αψηφώντας τους κινδύνους, κατάφεραν να την απεγκλωβίσουν από το αυτοκίνητο.

Στην περιοχή έσπευσε και η Πυροσβεστική, που μέχρι αυτή την ώρα έχει προβεί σε δεκάδες κοπές δέντρων, ενώ ΙΧ όχημα που ήταν σταθμευμένο σε δρόμο, στην περιοχή της Γαρίτσας, μέσα στην πόλη της Κέρκυρας, υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές όταν καταπλακώθηκε από δέντρο που έσπασε από τους δυνατούς ανέμους.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι και την Κυριακή, ενώ τον κώδωνα του κινδύνου κρούει από χθες η Πολιτική Προστασία της Κέρκυρας, ενημερώνοντας τους πολίτες για την επικινδυνότητα λόγω των καιρικών συνθηκών.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα