Πολιτική

Σφοδρή κόντρα για Aυγενάκη – Siemens με φόντο τα Εξάρχεια

Ακούστε το άρθρο

Οι επίμαχες συνομιλίες του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη, με μέλη εγκληματικού δικτύου, τα τηλεφωνικά κέντρα της Siemens αλλά και η σκληρή ρητορική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία κατά των πρωθυπουργό «θύμισε Άδωνι Γεωργιάδη» κυριάρχησαν στην αντιπαράθεση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανομία και την εγκληματικότητα στην «ώρα του πρωθυπουργού» στη Βουλή.

Επικαλούμενος την υπόθεση του κ. Αυγενάκη αλλά και την κατάθεση της γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Κατερίνας Τσακάλου, ο πρωθυπουργός κατήγγειλε ότι η «ανομία» συχνάζει και στην αυλή της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας. «Η ανομία πίνει καφέ όχι μόνο στα Εξάρχεια αλλά στο σαλονάκι του κόμματός σας» είπε ο κ. Τσίπρας στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και τον κάλεσε να απολογηθεί για τις συνομιλίες αλλά και για τις διευκολύνσεις που φέρεται να παρείχε ο κ. Αυγενάκης σε μέλη εγκληματικού δικτύου, εκβιαστές και μαυραγορίτες. «Την τελευταία εβδομάδα η Ελληνική Αστυνομία έχει κουραστεί να συλλαμβάνει ανθρώπους με τους οποίους συναγελάζεστε» είπε ο κ. Τσίπρας στον κ. Μητσοτάκη και επικαλέστηκε δημοσιεύματα αλλά και δικογραφία η οποία περιλαμβάνει τις συνομιλίες του κ. Αυγενάκη καθώς και του αστυνομικού φρουρού του με μέλη σπείρας. «Αυτοί είναι οι άριστοι συνεργάτες σας» είπε στον κ. Μητσοτάκη και τον κάλεσε να αποπέμψει τον κ. Αυγενάκη.

Οι αναφορές του κ. Τσίπρα προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ίδιου του Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος σηκώθηκε από το έδρανο και άρχισε να φωνασκεί κατά του πρωθυπουργού. «Κάτσε κάτω εσύ !» του απάντησε ο πρωθυπουργός ενώ και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, τον επανέφερε στην τάξη.

Ο κ. Μητσοτάκης παρέσχε, όμως, πολιτική κάλυψη στον Γραμματέα της ΝΔ μιλώντας για «λάσπη» και «συκοφαντίες». Κατηγόρησε, μάλιστα, τον πρωθυπουργό ότι έχει γίνει «φερέφωνο» της εφημερίδας που ανέδειξε το θέμα και κατήγγειλε ότι η υπόθεση προέρχεται από το «παρακράτος των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων που εκβιάζει και συκοφαντεί». Πάντως αργότερα η Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, απέφυγε να στηρίξει ευθέως τον κ. Αυγενάκη και να ξεκαθαρίσει εάν η ΝΔ παρέχει πολιτική κάλυψη στον γραμματέα. «Σας παραπέμπω στη σημερινή συνέντευξη του κ. Αυγενάκη στον ΣΚΑΙ» τόνισε.

“Σε καμία χώρα δεν κέρδισε εκλογές η Siemens”

O κ. Τσίπρας εξαπέλυσε, όμως, σκληρή επίθεση και προσωπικά στον πρόεδρο της ΝΔ και για τα τηλεφωνικά κέντρα της Siemens επικαλούμενος την μαρτυρικές καταθέσεις της γραμματέως του κ. Χριστοφοράκου, Κατερίνας Τσακάλου, η οποία ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να αποπληρώσει τα τηλεφωνικά κέντρα που τού έδωσε η Siemens μόνο αφού έγινε «φασαρία» στις εφημερίδες. Κατηγόρησε όμως και την Ντόρα Μπακογιάννη ότι διευκόλυνε τη διαφυγή του ισχυρού άνδρα της Siemens, Μιχάλης Χριστοφοράκου, και του καταζητούμενου Χρήστου Καραβέλλα στο Εξωτερικό.

Απαντώντας ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι πλήρωσε με τα δικά του χρήματα τα τηλεφωνικά κέντρα. Χαρακτήρισε, μάλιστα, ψευδείς τις αναφορές του πρωθυπουργού και τον κάλεσε να μην τις επαναλάβει. Του καταλόγισε επίσης ότι καταφεύγει σε συκοφαντίες οι οποίες όμως δεν τον βοηθήσουν να αποφύγει την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. «Σε καμία χώρα δεν κέρδισε εκλογές η Siemens» απάντησε ο κ. Τσίπρας.

Τσίπρας: ο Μητσοτάκης δεν ξεχωρίζει πια από τον Άδωνι Γεωργιάδη

Ο πρωθυπουργός καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ότι υιοθέτησε την «ακροδεξιά ρητορική του φόβου» για να στρέψει αλλού το βλέμμα από την πραγματικότητα στην Ελλάδα. Σημείωσε, μάλιστα, ότι όταν ακούει τον κ. Μητσοτάκη από το βήμα διερωτάται εάν μιλάει ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Λέω ποιος είναι στο βήμα τώρα; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Άδωνις; Η απόλυτη υιοθέτηση της ακροδεξιάς ρητορικής του φόβου» ανέφερε.

Ταυτόχρονα, παρέθεσε στοιχεία που καταδεικνύουν ότι η εγκληματικότητα μειώθηκε επί των ημερών της σημερινής διακυβέρνησης και αναφέρθηκε σε σειρά επιτυχιών της Ελληνικής Αστυνομίας όπως η εξιχνίαση της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου αλλά και του αποστολέα του τρομο-δέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Διερωτήθηκε, μάλιστα, πως είναι δυνατόν ο κ. Μητσοτάκης να δίνει από τη μία πλευρά συγχαρητήρια στην αστυνομία και από την άλλη να καταγγέλλει «χάος» και «γενικευμένη ανομία».

Μητσοτάκης: Οι επιτυχίες ανήκουν στην Αστυνομία, η κυβέρνηση βάζει εμπόδια

Στον αντίποδα ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για γενικευμένη ανομία και έξαρση της εγκληματικότητας, δίνοντας έμφαση στην περιοχή των Εξαρχείων και στην «ανομία» στα Πανεπιστήμια. Παραδέχτηκε, πάντως, ότι υπάρχουν επιτυχίες αλλά τις πίστωσε στην αστυνομία και κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι δεν την βοηθάει. «Οι επιτυχίες της αστυνομίας έγιναν ερήμην σας» είπε στον κ. Μητσοτάκη και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τις ημέρες που ήταν στην αντιπολίτευση  εξίσωσε «τη βία με τα Μνημόνια» και «έβαλε φωτιά στη χώρα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι «άνοιξε τις πόρτες των φυλακών» και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση τόσο για τον νόμο Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών, όσο και για την κατάργηση των φυλακών Τύπου Γ’. Συγκεκριμένα καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «έβγαλε τους ποινικούς από τα κελιά».

Πηγή: news247.gr 

Όλη η επικαιρότητα