Categories: Πολιτική

Σφοδρή κόντρα Σκουρλέτη – Πλεύρη στη Βουλή για την πανδημία, τον Φουρθιώτη και τα ένσημα Τσίπρα

Share

«Μαλλιά κουβάρια» έγιναν στη Βουλή Θάνος Πλεύρης και Πάνος Σκουρλέτης για τα μηνύματα που φέρεται να αντάλλαξε ο Γιώργος Γεραπετρίτης με τον τηλεπαρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη αλλά και για τα ένσημα που «κόλλησε» ο Αλέξης Τσίπρας.

«Επειδή σας αρέσουν τα sms κ. Σκουρλέτη να σας θυμίσω τα sms που έστελνε ο εργολάβος Καλογρίτσας σε υπουργό της δικής σας κυβέρνησης αποκαλώντας τον «καμάρι» και «λεβέντη μου». Αυτά δεν σας ενοχλούν;», ήταν η απάντηση σχόλιο του υπουργού Υγείας στην πρωινή άγρια κόντρα του υπουργού Επικρατείας με τον Πάνο Σκουρλέτη, πυροδοτώντας νέο γύρο σφοδρής αντιπαράθεσης με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.

Π. Σκουρλέτης: Δεν περίμενα να υπερασπιστείτε τον κ. Φουρθιώτη. Είστε αδικαιολόγητοι . Αδιόρθωτοι. Είστε ικανοί να μην στηρίζετε το σύστημα υγείας επειδή είναι δημόσιο…

Ο κ. Σκουρλέτης θέλοντας να περάσει στην αντεπίθεση κατηγόρησε τον κ. Πλεύρη ότι υπερασπίζεται τον υπόδικο Μένιο Φουρθιώτη και την ίδια ώρα αφήνει ανοχύρωτο το ΕΣΥ.

Θ. Πλεύρης: Σταματήστε τη λάσπη. Έχετε κάτι να μου πείτε για τον Φουρθιώτη…

Π. Σκουρλέτης: Είστε υποστηρικτής του υπόδικου; Ντροπή

Θ. Πλεύρης: Είπατε ψευδέστατα ότι μου παρέχει υπηρεσίες ο Φουρθιώτης. Αναφερθήκατε στον πρωθυπουργό ως ανεπάγγελτο. Εσείς, που έχετε αρχηγό που δεν έχει εργαστεί ούτε ένα δευτερόλεπτο. Τι δουλειά έκανε ο Τσίπρας. Ζείτε όλοι από τον ήλιο του κ. Τσίπρα, αλλά ο Τσίπρας δεν έχει εργαστεί ούτε ένα δευτερόλεπτο σε αντίθεση με τον σημερινό πρωθυπουργό.

Π. Σκουρλέτης: Εγώ στην ζωή μου έζησα με την δική μου δουλειά. Αφήστε την λάσπη. Αν θέλετε να συγκινούμε τα ένσημά μας.

Θ. Πλεύρης: Yπερασπίζομαι και την δική μου εργασία και του πρωθυπουργού. Εσείς υπερασπιστήκατε μόνο τη δική σας. Για σηκωθείτε να πείτε για την εργασία του κ. Τσίπρα που δεν έχει εργαστεί ποτέ.

Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας ο οποίος δέχθηκε κριτική για τα υψηλά ποσοστά θνητότητας ανέφερε πως οφείλονται στην ηλικία, τα ποσοστά εμβολιασμού και τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει πρωτοβουλίες και στα τρία αυτά επίπεδα. Ο Θάνος Πλεύρης επέκρινε δε, με δριμύτητα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με τη ρητορική Πολάκη δεν βοήθησε στην επιτάχυνση των εμβολιασμών.

Πηγή: cnn.gr