WEB tv Κινηματογράφος

«Shape of Water»: Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο και ένα παραμύθι για τον Ψυχρό Πόλεμο (VIDEOS)

Ακούστε το άρθρο

Mπορεί πριν δυο χρόνια ο εικαστικά πανέμορφος «Πορφυρός Λόφος» του Ντελ Τόρο να πρόσφερε ανατριχίλες στους θεατές, αλλά αρκετοί δεν παρασύρθηκαν από τη γοτθική ατμόσφαιρά του. Φέτος ο ευφάνταστος Μεξικανός επιστρέφει με το «Shape of Water» το οποίο απέσπασε τον Χρυσό Λέοντα – το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ Βενετίας, κάνοντας όλους να παραλυρούν με ένα ακόμη δημιούργημα της οργασμικής φαντασίας του που αυτή τη φορά έχει φόντο τα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου.

Στo «Shape of Water» η Ελίσα (την υποδύεται η «Τυχερή και Ευτυχισμένη» Σάλι Χόκινς) εργάζεται σε ένα μυστικό κυβερνητικό εργαστήριο, παγιδευμένη σε έναν κόσμο μοναξιάς και σιωπής. Εκεί η Ελίσα θα ερωτευθεί έναν αιχμάλωτο αμφίβιο άντρα και θα καταστρώσει μαζί του ένα σχέδιο απόδρασης. Ένας γείτονας (Ρίτσαρντ Tζένκινς) θα τους βοηθήσει, αλλά ο έξω κόσμος θα αποδειχθεί πολύ πιο επικίνδυνος.

Με τους Μάικλ Σάνον, Νταγκ Τζόουνς, Μάικλ Στούλμπαργκ και Οκτάβια Σπένσερ να συμπληρώνουν το καστ, η ταινία που παραπέμπει σε ένα «μυστηριώδες, μαγικό ταξίδι, με φόντο την Αμερική του Ψυχρού Πολέμου και μια απόκοσμη ιστορία αγάπης στον πυρήνα της», σύμφωνα με το Hollywood Reporter, φέρνει στο νου αλληγορικές,πολιτικές ταινίες του Ντελ Τόρο που συνδύασαν ευρηματικά τη φαντασία με τον τρόμο της πραγματικότητας, όπως ο Ισπανικός Εμφύλιος στη «Ραχοκοκαλιά του Διαβόλου» και στο αριστουργηματικό «Ο Λαβύρινθος του Πάνα».

Η ταινία έχει ήδη εξασφαλίσει κυκλοφορία σε «καυτή» οσκαρική ημερομηνία: 8 Δεκεμβρίου 2017.

Πηγή: cinemagazine.gr

Όλη η επικαιρότητα