Αθλητισμός

«Σίφουνας» ο Ολυμπιακός πήρε το Κύπελλο, και οδεύει στην κατάκτηση του τρεμπλ (14-7)

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 14-7 της Γλυφάδας στον τελικό του Final 4 του Κυπέλλου στην Λάρισα και κατέκτησε τον τέταρτο Κύπελλο στην ιστορία του. Ολοταχώς για ένα ιστορικό τρεμπλ οι ερυθρόλευκες, που μετά την Euroleague και το Super Cup πανηγυρίζουν ακόμη ένα τίτλο.
Ακούστε το άρθρο

Ασταμάτητα τα κορίτσια του Ολυμπιακού, κατέκτησαν και το Κύπελλο Ελλάδας. Οι ερυθρόλευκες επικράτησαν με 14-7 της Γλυφάδας στον τελικό του Final 4 του Κυπέλλου και πανηγύρισαν τον τρίτο τίτλο στη φετινή σεζόν.

Τέταρτη κατάκτηση για τον Ολυμπιακό τα τελευταία τρία χρόνια, ο οποίος πλέον είναι πολυνίκης του θεσμού. Η ομάδα του Τσίριτς, δεν αντιμετώπισε ιδαίτερα προβλήματα απέναντι στην Γλυφάδα και πλέον φουλάρει για ένα ιστορικό τρεμπλ, μιας και το μόνο που έχει απομείνει να κατακτήσει είναι το πρωτάθλημα.

Μόλις στο πρώτο λεπτό η Σιούτη κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της Γκανγκλ (1-0), με την Διαμαντοπούλου στη συνέχεια να πιάνει το πέναλτι της Κοντογιάννη και την Ξενάκη στην κόντρα να κάνει το 2-0.

Η Μυριοκεφαλιτάκη πήρε την μπάλα μπροστά από την αντίπαλη εστία και χωρίς να δυσκολευτεί έδωσε αέρα τριών γκολ (3-0). Η Γλυφάδα προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και είδε πρώτα την Αντωνιάδη να μειώνει (3-1) και λίγο αργότερα την Γκανγκλ να βγάζει το πέναλτι της Ελευθερίας Πλευρίτου.

Η Κούλχας με ένα εντυπωσιακό μακρινό σουτ μάζεψε τη διαφορά στο γκολ (3-2)και η Νίνου με εύστοχο πέναλτι ισοφάρισε (3-3) στο φινάλε του πρώτου οκταλέπτου!

Ωστόσο στο δεύτερο οκτάλεπτο οι ερυθρόλευκες πάτησαν… γκάζι και τρέχοντας ένα 5-0 επιμέρους σκορ κατάφεραν να πάρουν διαφορά πέντε τερμάτων. Αρχικά η Η Ξενάκη πήρε την μπάλα μετά από καλή άμυνα του Ολυμπιακού και αφού κολύμπησε στην κόντρα μέχρι την άλλη εστία, σκόραρε για το 4-3, με την Ελευθερία Πλευρίτου να νικά στην επόμενη φάση την Γκανγκλ από κοντά (5-3).

Η Ουγγαρέζα τερματοφύλακας της Γλυφάδας δεν μπόρεσε να σταματήσει την Βάσω Πλευρίτου από το σημείο του πέναλτι που έκανε η Γρηγοροπούλου και έτσι το 6-3, για να αναλάβει δράση η Ελευθεριάδου η οποία με δύο προσωπικά γκολ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 8-5, το οποίο ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Μετά από δύο μεγάλες επεμβάσεις της Καρίτσα που πέρασε στο ματς, η Κοντογιάννη από μακριά νίκησε τη Διαμαντοπούλου για το 8-6, ενώ η Κρίστμας μετά από έξι λεπτά στο τρίτο οκτάλεπτο, σταμάτησε την επιθετική απραξία του Ολυμπιακού (9-6).

Η Ξενάκη συνέχισε στον ίδιο ρυθμό κάνοντας το (10-6) ενώ η Νίνου σε μια κατάσταση με καλές προϋποθέσεις μείωσε ξανά (10-7). Η Κρίστμας στην κόντρα έκανε το 11-7, ενώ το τελικό 14-7 διαμορφώθηκε με τέρματα των Μαργαρίτα Πλευρίτου, Κρίστμας και Ξενάκη.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 1-5, 2-1, 1-5

ΑΝΟ Γλυφάδας (Θεόδωρος Ανδρεάκος): Γκανγκλ, Κλαψιανού, Γκίλλα 1, Θωμοπούλου, Γρηγοροπούλου 1, Νίνου 2, Αντωνιάδη 1, Κολιτσοπούλου, Κούλχας 1, Φουντωτού, Βόγκα, Κοντογιάννη 1, Καρίτσα, Κατσώνη, Κανελλοπούλου.

Ολυμπιακός (Αλεξάνταρ Τσιριτς): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε. 1, Σλίκινγκ, Ελευθεριάδου 2, Κανετίδου, Ξενάκη 4, Σιούτη1, Πλευρίτου Μ. 1, Χαλδαίου, Πλευρίτου Β. 2, Κρίστμας 2, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου, Τριχά, Δρακωτού.

Όλη η επικαιρότητα