Σήλια Κριθαριώτη: Μαγική επίδειξη στο Βρετανικό μουσείο

Μαγικές και ονειρικές χαρακτήρισαν όλοι τις δημιουργίες της Σήλιας Κριθαριώτη που παρουσιάστηκαν στο Βρετανικό Μουσείο. Με τους προβολείς στραμένους στις δημιουργίες της η Ελληνίδα σχεδιάστρια με τις πολλές διεθνείς διακρίσεις και τις επώνυμες και σταρς του κόσμου να φορούν τις δημιουργίες της, παρουσίασε την ανοιξιάτικη – καλοκαιρινή συλλογή της, σκορπίζοντας κύματα ενθουσιασμού στο εκλεκτό της ακροατήριο.

Το ολόφωτο Βρετανικό μουσείο υποδέχτηκε τους εκατοντάδες καλεσμένους της σχεδιάστριας που έβλεπαν καθηλωμένοι τις δημιουργίες της.

Ο μαγευτικός και επιβλητικός χώρος, όπου μπορεί κάποιος να θαυμάσει αριστουργήματα τέχνης και μοναδικούς θησαυρούς από όλες της ηπείρους, φιλοξένησε για πρώτη φορά, Έλληνα σχεδιαστή στην καρδιά των show Υψηλής Ραπτικής στο Λονδίνο.

Ο ελληνικός οίκος, με ιστορία που μετρά από το 1906, παρουσίασε μια συλλογή-ύμνο στη θηλυκότητα και τη χειροποίητη δημιουργία. Κομψά φορέματα, κεντημένα υφάσματα και λεπτομέρειες με λάμψη από πέτρες Swarovski κατέκλεισαν την ειδικά στημένη πασαρέλα του Βρετανικού Μουσείου.

 

Η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια δήλωσε για τη Spring / Summer 2020 συλλογή μέσα από το λογαριασμό της στα Social Media τα εξής: «Τα χρώματα είναι μια γλώσσα πέρα από εθνικότητες, ιδιοκτησίες, θρησκείες, πολιτισμούς και εποχές της ιστορίας. Τα χρώματα είναι λέξεις, είναι συναισθήματα και συνδέουν τους ανθρώπους, λειτουργούν ως κώδικας επικοινωνίας και υπογραμμίζουν την πανανθρώπινη αλήθεια: η ιστορία είναι ένας κύκλος που μας περιλαμβάνει όλους και πορευόμαστε όλοι ως ΕΝΑ πάνω σε αυτόν τον πλανήτη. Προστατεύστε τον πλανήτη μας με αγάπη».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

As the Earth rotates and history records events and memories; past, present and future come together in a Museum. The light from the past creates tomorrow. #CeliaKritharioti #Couture #ena #oneworld #BritishMuseum

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Celia Kritharioti (@celiakritharioti) στις

 

 

 

via