Life

Σημάδια ότι έχεις πρόβλημα εμπιστοσύνης

Ακούστε το άρθρο

Το έχουμε πει πολλές φορές, αλλά η επανάληψη είναι για να μαθαίνουμε: Η ζήλεια και η έλλειψη εμπιστοσύνης, πολλές φορές δεν αποτελούν πρόβλημα της σχέσης. Αντιθέτως, είναι ένα πρόβλημα εντελώς προσωπικό, καθώς όλες οι τρομακτικές σκέψεις που μπορεί να κάνεις δεν είναι τίποτα παραπάνω από προβολή της ανασφάλειάς σου πάνω στον/ην σύντροφό σου.

Διάβασε, λοιπόν, παρακάτω, και αν νιώσεις να ταυτίζεσαι με αυτά που θα σου πούμε… Συγγνώμη, αλλά μάλλον εσύ έχεις το πρόβλημα.

Θέλεις να ψαχουλέψεις το κινητό του
Φοβάσαι συνεχώς ότι κάτι δεν πάει καλά. Σε έχει φάει η καχυποψία σου, και πιστεύεις ότι ο καλύτερος τρόπος να ανακαλύψεις την αλήθεια είναι… όχι να του μιλήσεις ψύχραιμα, αλλά να πάρεις το κινητό του όσο έχει πάει στο μπάνιο και να προσπαθήσεις να μπεις στα μηνύματα. Θέλεις να σου εξηγήσουμε γιατί αυτό είναι απαίσιο, ή έχεις ήδη αρκετές ενοχές;

Δεν σταματάς να τον ρωτάς για την πρώην του
Ποια ήταν, τι έκανε, πόσο καιρό τα είχανε, γιατί χωρίσανε, πόσο συχνά βλέπονται από τότε που χωρίσανε… Γιατί αφήνεις το παρελθόν του να σε επηρεάζει σε τόσο μεγάλο βαθμό, αντί να θυμίσεις στον εαυτό σου πως βρίσκεστε μαζί, στο παρόν; Οι κουβέντες για προηγούμενες σχέσεις είναι εξ ορισμού άβολες, αλλά περισσότερο από αυτό, δεν μπορείς να αναγκάσεις κάποιον να σου μιλήσει για ένα κομμάτι της ζωής του που δεν θέλει να μοιραστεί.

Δεν θες να βγαίνει χωρίς εσένα
Φοβάσαι πως θα του την πέσουν; Λογικό. Κανείς δεν θα το ήθελε αυτό. Επίσης, είναι κάπως αναπόφευκτο, και θα έπρεπε να έχεις συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι οι άνθρωποι φλερτάρουν. Αυτό που φοβάσαι στην πραγματικότητα είναι ότι θα βγει, θα του την πέσουν και θα ενδώσει. Που σημαίνει ότι δεν τον εμπιστεύεσαι καθόλου.

Συνέχεια αναρωτιέσαι αν σου λέει ψέματα
Είτε το εκφράζεις αυτό, είτε όχι, η μεγαλύτερη ζημιά θα προκληθεί στην ψυχολογία σου. Θα αισθάνεσαι συνέχεια περιττό στρες, θα ξεσπάς πάνω στην σχέση σου, και η εμμονή σου δεν θα σε αφήνει να απολαμβάνεις την ζωή σου. Αν όντως πιστεύεις ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να σου λέει ψέματα για το πού είναι και τι κάνει… γιατί δεν χωρίζεις;

Πηγή: in2life

Όλη η επικαιρότητα