Ηλεία

Σημαντικά προβλήματα στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λεχαινών

Απαραίτητη η τοποθέτηση εκπαιδευτικών σε καίριες ειδικότητες.
Ακούστε το άρθρο

Η εκπαίδευση στην Ηλεία έχει αρκετά προβλήματα τα οποία χρειάζονται άμεσα λύση, προκειμένου και οι εκπαιδευτικοί να κάνουν καλύτερα το λειτούργημά τους  και φυσικά οι μαθητές να μπορούν να διδάσκονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ιδίως όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Σε συνέχεια λοιπόν του ρεπορτάζ μας για τα ειδικά σχολεία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, επικοινωνήσαμε με τον διευθυντή του ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λεχαινών κ. Χρήστο Μυλωνάκη ο όποιος και σε ερώτηση που του θέσαμε, μας τόνισε ότι υπάρχουν σημαντικές δυσκολίες στη λειτουργία του σχολείου, όχι λόγω ελλείψεων στις υποδομές του κυρίου, αλλά κυρίως εξαιτίας της ελλιπούς στελέχωσης του.

Στο ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λεχαινών φοιτούν 17 μαθητές και φέτος για πρώτη φορά από το 2013, δεν έχει τοποθετηθεί με την έναρξη του σχολικού έτους κοινωνικός λειτουργός, που είναι μαζί με τον ψυχολόγο άκρως απαραίτητοι, ενώ δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη, ούτε σχολικός νοσηλευτής, ο οποίος θα βοηθούσε στην λειτουργία του σχολείου λόγω του κορωνοϊού, καθώς και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των μαθητών, που είναι διαγνωσμένοι με προβλήματα υγείας.

Επίσης το σχολείο δεν μπορεί να προσφέρει στους μαθητές υπηρεσίες φυσικοθεραπείας, που είναι απαραίτητες στους περισσότερους, διότι η φυσικοθεραπεύτρια που τοποθετήθηκε, πήρε άδεια κύησης.

Χαρακτηριστικά για τα προβλήματα που υπάρχουν στο ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λεχαινών ο κ. Μυλωνάκης τόνισε στην εφημ. «Πατρίς»:

«Υπάρχουν δυσκολίες στη λειτουργία του σχολείου κυρίως όχι λόγω   ελλείψεων στις υποδομές του κτιρίου, αλλά εξ αιτίας της ελλιπούς στελέχωσής του.

Στο Σχολείο φοιτούν 17 μαθητές και για πρώτη φορά από το 2013 δεν έχει τοποθετηθεί με την έναρξη  του σχολικού έτους, Κοινωνικός Λειτουργός, που είναι μαζί με το Ψυχολόγο, οι συνδετήριοι κρίκοι σχολείου –  οικογένειας και  συμπαραστάτες της οικογένειας, ειδικά όταν υπάρχουν προβλήματα.

Επίσης, ενώ φοιτούν μαθητές με μεγάλη ευαισθησία σε θέματα υγείας, διαγνωσμένοι με προβλήματα υγείας, δεν  έχει τοποθετηθεί σχολικός Νοσηλευτής, ο οποίος θα βοηθούσε στη λειτουργία  του Σχολείου λόγω covid -19 καθώς και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των μαθητών.

Το Σχολείο δεν μπορεί να προσφέρει στους μαθητές υπηρεσίες φυσικοθεραπείας που είναι απαραίτητες στους περισσότερους, διότι η φυσικοθεραπεύτρια που τοποθετήθηκε, πήρε άδεια κύησης.

Υπηρετούν δύο (2) Ειδικοί Βοηθοί που ασχολούνται με πάρα πολύ σημαντικά θέματα όπως : αυτοεξυπηρέτηση, πάνες, τουαλέτες, βοήθεια στην άφιξη- αναχώρηση και υποστήριξη μέσα στην τάξη.

Όμως, εντός ολίγων ημερών, η μία θα κάνει χρήση πολυήμερης αδείας που της έχει χορηγηθεί. Σε άλλα Σχολεία του Νομού μας, με τον ίδιο αριθμό μαθητών, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους μαθητές και είναι απολύτως απαραίτητοι τρείς (3) Ειδικοί Βοηθοί και εκτιμούμε  ότι το  ίδιο πρέπει να ισχύει και στο Ειδικό Δ.Σ. Λεχαινών.

Αυτά είναι τα κυριότερα προβλήματα που  αντιμετωπίζει το Σχολείο, προκειμένου να λειτουργήσει σωστά και να προσφέρει στους μαθητές του, την όσο το δυνατόν  μεγαλύτερη βοήθεια και υποστήριξη».

Όλη η επικαιρότητα