Αχαϊα Ηλεία

Η Κ/Ξ Τοξότης και στην 4η εργολαβία της Πατρών – Πύργου από Βάρδα μέχρι Κυλλήνη

Η Κοινοπραξία «Τοξότης – Ομάδα Κατασκευών», συμφερόντων ομίλου Καλογρίτσα, αναδείχθηκε μειοδότρια εταιρεία και στον εξ αναβολής διαγωνισμό για το 4ο οδικό τμήμα «Βάρδα-ΑΚ Κυλλήνης» του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος, που πραγματοποιήθηκε χθες στη Διεύθυνση Οδικών Υποδομών.

Η κοινοπραξία κατέθεσε προσφορά με έκπτωση 50,39%, η οποία αποδείχθηκε ως η πιο συμφέρουσα, καθώς ακολούθησαν η Κοινοπραξία ΤΕΚΑΛ-Πετρής με 49,56% και η Κοινοπραξία Ξανθάκης-Αφοί Παπαϊωάννου με 47,03%. Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος συνολικά 11 εταιρείες και κοινοπραξίες, ως επί το πλείστον ελληνικές.

Ο «Τοξότης» είναι πλέον αυτός που θα κληθεί να κατασκευάσει το 50% (τουλάχιστον) του έργου, καθώς έχει αναδειχθεί προσωρινός μειοδότης και στα πρώτα τρία τμήματα που έχουν ήδη δημοπρατηθεί από το 2016.

Υπενθυμίζεται ότι το 4ο τμήμα είναι μήκους 9 χλμ (ΧΘ 37500 έως ΧΘ 46500) και περιλαμβάνει την κατασκευή ανισόπεδου κόμβου στην Κυλλήνη και καταλήγει ως τη Βάρδα. Ο αρχικός προϋπολογισμός του είναι 70 εκατ. ευρώ περίπου. Είναι το τελευταίο τμήμα που αφορά αποκλειστικά ηλειακό έδαφος, καθώς με τις επόμενες εργολαβίες μπαίνουμε στην Αχαΐα.

Ο διαγωνισμός για το 5ο τμήμα «Βάρδα-Σαγέικα», περίπου 11,5 χλμ, είναι στο τελικό στάδιο προετοιμασίας των τευχών δημοπράτησης και αναμένεται να διεξαχθεί γύρω στα τέλη Μαρτίου. Μέχρι τότε πιθανότατα θα έχει αποσταλεί και ο φάκελος μεγάλου έργου στην Ευρωπαϊκη Επιτροπή, με την προοπτική να έχει εγκριθεί ως τον Απρίλιο, να ακολουθήσει η συμβασιοποίηση των δημοπρατηθέντων τμημάτων και να ξεκινήσουν τα έργα στις αρχές του καλοκαιριού.

Όλη η επικαιρότητα